От известно време ФРБ смята, че произходът на COVID пандемията

...
От известно време ФРБ смята, че произходът на COVID пандемията
Коментари Харесай

Директорът на ФБР: Вероятно е произходът на COVID-19 да е от лаборатория, контролирана от китайското правителство

" От известно време ФРБ счита, че произходът на Коронавирус пандемията е най-вероятно лабораторен случай ". Това сподели пред " Фокс Нюз " шефът на ФБР Кристофър Рей.

Това е първото обществено удостоверение, позоваващо се на класифицирана информация на ФБР по отношение на пандемията.

Други американски държавни организации популяризират разнообразни изказвания по отношение на произхода на патогена, само че доста учени акцентират, че доказателства за него - няма.

От Белия Дом обявиха, че към момента няма общо решение към никоя от тезите.

От филиал на СЗО в Китай обявиха още през 2021 година, че е " малко евентуално " разпространяването на ковид да е лабораторен случай.

Въпреки това, следствието на СЗО беше гневно подложено на критика, заради което шефът на здравната организация подреди наново разглеждане на всички хипотези.

Коментарите на шефа на ФБР идват единствено ден откакто посланикът на Съединени американски щати в Китай прикани страната да бъде " по-честна " по отношение на произхода на COVID-19. Рей даже упрекна Китай, като съобщи, че страната " се пробва по всякакъв начин да попречи и помрачи " опитите за идентифициране източника на световната пандемия.

От своя страна Пекин упрекна Вашингтон в " политическа операция ".

Припомняме, че едно от заключенията, които СЗО направи по отношение на произхода на патогена, беше, че пандемията произлиза от вирус, който се предава от животни на хора. А болестта е тръгнала от пазар в град Ухан. Точно до него се намира и Институт по вирусология, който изследва другите коронавируси.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР