От изложбата Морски бриз на фотографката Рената Вале 17.08Видео пред

...
От изложбата Морски бриз на фотографката Рената Вале 17.08Видео пред
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

От изложбата " Морски бриз " на фотографката Рената Вале

17.08
Видео пред музея. Топлото време и летните нощи изкарват даже Музея за модерно изкуство " Софийски боеприпас " на открито. Селекция от филми: видеодокументация на пърформанси на Аделина Попнеделева, Боряна Росса, RASSIM®, интерактивен мултимедиен диск на Любен Костов (Любен Фързулев), цифрови визуализации на Сашо Стоицов и филм за Станислав Памукчиев ще бъдат прожектирани пред музея. " Софийски боеприпас " – Музей за модерно изкуство, 20.00 ч. - галерия и среща с показаните актьори, 21.00 ч. – филми навън

18-19.08
Високо, високо . Небето ще бъде пъстро по време на следващото издание на фестивала на хвърчилата. Освен подобаваща музикална селекция парадът на хвърчилата ще включва проява на истински модели, в това число обемни и спортни хвърчила, направени от майсторските клубове на участниците от целия свят. Дори да нямате свое хвърчило, уредниците дават обещание, че ще можете да си купите на място.
Във Варна, на плаж " Аспарухово ", от 10 ч.

18.09
Направи си сладоледа . За да се направи тънък равен сладолед, се изискват знания и малко старания, само че не е наложително да притежавате машина за сладолед. Катерина Рангелова Sugarmouse води курс, в който ще показа всички секрети и ще показа няколко съществени предписания, подобаващи за домашно подготвяне. Курсът включва шоколадов сладолед, който всеки участник ще отнесе вкъщи и ще замрази в личната си камера, бързо плодово сорбе, пресен лимонен сладолед с мирис на лимончело, тънък карамелен сладолед с хрупкав лешников крокан, кокосов сладолед без яйца, който ще е на съчка. В Amuse Bouche, от 16.00 до 18.30 ч. Цена: 90 лева

19.08
Панорамно. " XL Ярема Challenge " е съревнование по тичане в Плана планина с панорамни гледки към Рила и Витоша. Дистанциите са две: дълга – една обиколка от 9.20 км, и къса - 6.6 км (отиване и връщане на 3.3 км). Не се плашете от слънцето: стартът и финалът са в сенчестата отдих зона на състезателен комплекс Pinus Villas. Изисква се регистрация. Начало 10 ч.

19.08
Моля, пипайте . Забавни и потребни занимания особено за децата от 1 до 5 година, които развиват уменията им за другарство, пространствено мислене и въображение. Игра с кинетичен пясък – макар че са надалеч от морския бряг, децата могат да вършат разнообразни форми от пясъка благодарение на играчки. Това работи успокояващо и учи на централизация. В същия ден ще има и научни приказки. Разказвачът задава въпроси на децата и ги стимулира да осмислят закономерности и съществени научни обстоятелства на понятен за тях език, до момента в който те допират предметите, свързани със сюжета на приказката, и изследват заобикалящата ги среда. Гвоздеят в неделната стратегия е глинената работилница. В " Музейко ", от 10.00 до 16.00 ч.

21.08
Булката дезертьор . Прожекция на испанския " Булка ", част от лятната седмица на испанското кино. Филмът е екранизация по пиесата " Кървава женитба " от Федерико Гарсия Лорка. В деня на сватбата булката и любовникът й бягат. С две награди " Гоя " за 2016 - за поддържаща актриса (Луиса Гаваса) и за операторско майсторство, и шест награди " Фероз " за 2016 - за най-хубав филм.
Фестивален и конгресен център " Варна ", цена на билетите - 7 лева

21.08
Синдром на експлодиращата глава. Д-р Брайън Шарплес - доцент в Американската школа по професионална логика на психиката (ASPP) в университета " Аргоси ", Северна Вирджиния, ще опише на следващото издание на Ratio за някои от най-интересните душевен разстройства. Като " синдром на експлодираща глава ", полова интензивност насън (секссомния) или заблуждаващото разбиране, че хората могат да се трансформират в животни (клинична ликантропия). Той е създател на две книги: Sleep Paralysis: Historical Psychological, and Medical Perspectives и Unusual and Rare Psychological Disorders: A Handbook for Clinical Practice and Research. В Kino Cabaña, от 20 ч.

До 20.09
А някой кара колело . " София на едно колело " е фотоизложба на Гео Калев в Градската градина – колелото се споделя юнисайкъл. Там можете да видите онлайн и Galina Ryom-Røjbek, която балансира и употребява колелото за игра, спорт, за ежедневно напредване и учи хората по какъв начин да намерят своя баланс. Тя е международна шампионка по юнисайкъл в няколко дисциплини.
В Градската градина, против Народен спектакъл " Иван Вазов ".

22.08
Джазът и морето . Проектът " Четирима господа пеят джаз " събира Орлин Павлов, Свилен Ноев, Стефан Вълдобрев и Павел Терзийски. На сцената с тях ще бъде октет " Пловдив ". В клуб " Ментол ", от 22 ч., билети: 12 лева на предварителна продажба и 15 лева в деня на събитието

22 – 27.08
" Беглика фест " . Това е юбилейно десето издание на фестивала в Родопите до бент. " Голям Беглик ". Програмата е великодушна на концерти, уъркшопове, кинопрожекции, специфични занимания за деца. Част от музикалните реализатори са: Balkan Beat, Vataff, Белослава, " Мерудия ", Kottarashky и други И още: циркова сцена, показване и разискване на книги, презентации на WWF и други Безплатно водно такси ще извозва посетителите през язовира.
Билет за петте дни - 70 лева Пълната стратегия на: www.beglika.org

До 30.08
Нова вълна. Революционната за времето си Нова вълна от чехословашко кино от 60-те години стигна до Бургас. Пръв от селекцията филми е " Черен Петър " на Милош Форман, цялата стратегия ще бъде показана под звездите. Филмите са предоставени от Чешкия център, прожекциите са безвъзмездни. Детайли на: www.sofia.czechcentres.cz
На сцена " Охлюва " в Морската градина в Бургас

До 26.08
Ladies who brunch. Неделя заран е времето за значителни закуска и обяд с минимално терзание за калориите. За произхода на продуктите във вашата паница подсигуряват от био брънча навън в градината на Motto. От салати с авокадо, до бъркани яйца, крем с чиа и коктейли. Всички са добре пристигнали, освен дамите. Всяка неделя до края на месеца, в Motto, от 11 ч.

До 7.09
Сто % синьо . Изложбата " Морски бриз " на фотографката Рената Вале от Бразилия оказва помощ на хората надалеч от брега да се насладят на гледката към океана и моретата. Вале е родена във Форталеза през, а от 2011 година живее в Сао Паоло. Завършила е Pan American School of Arts в Сао Паоло. Във " Фотосинтезис арт център "

До 14.09
Just a Perfect Day . Фотографска галерия на Мариета Ценова показва селекция от фотографии, снимани за списанието за модерно изкуство, просвета и дизайн, основано в Лондон – PerfectDay. За всеки брой Мариета Ценова снима рекламни фотографии, които не са комерсиални, а са образните послания на списанието без текст и допълват наличието в представянето на един " съвършен ден ". В края на 90-те години Мариета Ценова е изобретателен шеф, фешън редактор и стилист на сп. " Егоист ". Има над 15 независими фотографски изложения в България, Англия, Германия и Италия. В Художествена изложба - Добрич

" Теория на нелепостта "

" Животни "
Трети сезон на сериала " Животни " – анимационната комедия за възрастни още веднъж ни въвлича в същинските проблеми на нюйоркчани – от превоза и доставките на трева до половата еднаквост. Всеки епизод е отдаден на обособен скотски тип - плъхове, гълъби и така нататък А озвучаването е поверено на редица звезди: Моби, Деми Мур, Татяна Маслани и други
От 10 август, по НВО

" Теория на нелепостта " 6
Анимации и фрагменти на занимателен каданс оказват помощ на Далас Кембъл и в този сезон да изясни научно за какво приключенията и странните дръзки инициативи на разнообразни хора по света са се провалили. Всяка седмица ще се излъчват сред 40 и 50 клипа на злополуки - елементарни хора, които вършат неточности или нямат шанс и си понасят следствията.
Премиера на 8 август по NGO, всяка сряда

" Господари на усета с Гари Мейган "
Австралийският готвач, роден в Англия, Гари Мейган работи в най-хубавите заведения в Мелбърн, преди да отвори личен ресторант в града, жури е в " Мастършеф " Австралия. Страстта му е индийската кухня и особено за телевизионните фенове отпътува за Индия, където ще обиколи най-хубавите заведения за хранене в Мумбай и Делхи, изучавайки смесицата от усети и разнообразните умения и съставки, употребявани в модерната индийска кулинария. Ще се запознае с индийските готвачи Атул Кочар, Ранвеер Брар, Томас Закариас и дружно ще подготвят вкусотии пред камерата.
Премиера 2 август, по 24Kitchen
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР