От инвазията в Грузия, през анексията на Крим и свалянето

...
От инвазията в Грузия, през анексията на Крим и свалянето
Коментари Харесай

Как Германия помогна на Путин в похода му към Украйна

От нашествието в Грузия, през анексията на Крим и свалянето на MH-17, до отравянето на Алексей Навални - Германия постоянно е успявала да опрости прегрешенията на Русия. Приятелските връзки на Берлин към източния ѝ парньор са помогнали на Путин да прокара пътя си към Украйна и да заплаши европейската сигурност, написа Politico в собствен разбор. Германия приключи процеса по утвърждение на газопровода " Северен поток " 2, едвам откакто Русия призна независимостта на украинските райони Донецк и Луганск, когато към този момент беше прекомерно късно.

За бедствието, несъмнено, не може да бъде упреквана единствено Германия. Съединените щати с години отказваха да повярват, че Путин е толкоз рисков, колкото се оказа, а Англия се интересуваше повече от привличането на благосъстоянието на олигарсите, в сравнение с от кое място идва то. Но никоя страна не е омаловажавала прегрешенията на Русия по този начин, както Германия. Според известната теза тази преданост, както доста други неща в модерна Германия, може да се изясни с виновността за Втората международната война. Но в случай че това беше повода, Берлин щеше да е още по-задължен към Украйна и Беларус - страни, понесли по-големи вреди от страна на германците, само че неприсъстващи в културата на групова виновност на страната.
Съединени американски щати с години отказваха да повярват, че Путин е толкоз рисков, колкото се оказа, а Англия се интересуваше повече от привличането на благосъстоянието на олигарсите, в сравнение с от кое място идва то. Реклама
Всъщност германците обичат да вършат бизнес с Русия. Както основният изпълнителен шеф на BASF отбелязва, " богатата на сила Русия " и " богатата на технологии Германия " са добра композиция. Бившият канцлер Герхард Шрьодер, футболната легенда Франц Бекенбауер, основният изпълнителен шеф на Porsche и държавни водачи са все образци за това.

Германските компании в областта на сигурността също надали са виждали причина един или два спора да скапват връзките сред страните. След войната в Грузия Путин научи, че съветската войска не е толкоз способна, колкото е считал, и се зае да я модернизира. На помощ се притече Германия с един спорен план за продажба на системи за преструване на бойни дейности за 100 млн. евро. Под напън на съдружниците договорката беше анулирана, само че едвам откакто 95% от оборудването беше към този момент доставено.

Дори откакто Путин анексира Крим и провокира войната в Източна Украйна, Берлин отхвърли да поддържа Съединени американски щати в санкционирането на Москва и се съгласи да го направи едвам след свалянето на самолета MH-17. След това Германия продължи да дава на Путин презумпцията за непорочност, макар многократните напомняния, че не може да му се има вяра - от ролята на Русия в унищожаването на Сирия до убийството на водач на чеченски бунтовници измежду бял ден в центъра на Берлин.

Решението на Путин да прекрачи протоколите от Минск - проекти за преустановяване на войната в Източна Украйна, контрактувани значително от Германия, демонстрират, че той не е приемал насериозно апелите на Берлин за разговор, а просто е печелил време.
Реклама Баланс на мненията или деформиране на настройките
Много германци oбвиняват НАТО за рецесията в Украйна. Митът, че Вашингтон е заречен на Русия да не уголемява НАТО на изток е необятно споделян в доста елементи на Германия. Това се дължи значително на обстоятелството, че тази теза постоянно се показва на хората посредством немската социална телевизия. Като част от подправения баланс, който немските медии бяха склонни да основават във връзка с Русия, постоянно по тематиките за Украйна бяха канени за коментатори членове на левицата, правоприемник на някогашната комунистическа партия на Източна Германия, която завоюва под 5% на последните избори в страната.

Подобни дейности изкривяват публичните настройки. Според изследване от средата на февруари, малко преди началото на войната, повече от половината германци не желаят Украйна скоро да се причисли към НАТО. А предходния месец две трети от германците са подкрепяли стартирането на Северен поток 2 в употреба.

" Подкрепях Северен поток, тъй като имах вяра, че икономическите планове ще допринесат за мира ", показа в радио изявление малко преди експлоадирането на войната Зигмар Габриел, някогашен водач на социалдемократите и някогашен министър на стопанската система и външните работи в кабинета на Меркел и добави: " Въпросът за мен и Меркел е дали сме били прекомерно огромни оптимисти ". Изглежда Путин един път вечно отговори на този въпрос.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Войната в Украйна
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР