От Института за пътна безопасност настояват да се провери плащане,

...
От Института за пътна безопасност настояват да се провери плащане,
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Гроздан Караджов не е част от ИТН, а от друга група, която се занимава с пътищата

От Института за пътна сигурност упорстват да се ревизира заплащане, направено в последните дни на остарялата година по инхаус поръчките за Автомагистрала „ Хемус “. За задачата адресират сигнал до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

„ Това е добре позната процедура при предходно ръководство на пътищата. Само по себе си не е нарушаване, това е знак “, сподели пред БНР Богдан Милчев, който оглавява Института за пътна сигурност.

От института приканват Рашков да ревизира дали има „ единствено заплащания по фактури “ и дали избрани действия са били осъществявани.

Богдан Милчев счита, че към „ Хемус “ има „ голям цирк, който ни се разиграва, а пострадали сме всички ние “.

Според него няма да стане по-лошо, в случай че бъде осъществена такава инспекция, тъй като публичното доверие така и така е ниско.

Богдан Милчев огласи и подозрения по отношение на министъра на районното развиване Гроздан Караджов, само че добави, че към този момент е рано да се вършат изводи.

„ Когато той беше препоръчан за министър на превоза, в програмата на Има Такъв Народ беше признато, че АПИ би трябвало да бъде в Министерство на превоза. Когато към този момент няма той да е министър на превоза, а ще е районен, те защитаваха като лъвове позицията, че би трябвало да бъде при Гроздан Караджов. Ако той на следващия ден бъде препоръчан за министър на опазването на здравето, пътищата би трябвало да отидат в опазването на здравето. Има Такъв Народ, тяхната политика не е кардинална, а следва индивида. Където е министър господин Караджов, там би трябвало да са пътищата. Това буди доста съществено подозрение. “

„ Имаме безусловно съображение да считаме, че той не е част от Има Такъв Народ, а от една друга група, която се занимава с пътищата “, съобщи Богдан Милчев в предаването „ Преди всички “.

„ Имаме доста съществено подозрение, че нещата не са такива, каквито ни се показват “, разяснява той.

Според Богдан Милчев би трябвало да се изчака, тъй като има „ косвени данни, само че те са още доста малко “.

„ Шефът на АПИ, който е назначен, идва от една строителна компания, която има ползи и работи в Столична община доста съществено “, разясни Милчев.

„ В Столична община няма инхаус, обаче в Следствен отдел към окръжна прокуратура всички сме уверени, че публичните поръчки по градежа на пътищата в столицата не са транспарантни и са нагласени, и се дават на съответни компании и непрекъснато има кавги. И непрекъснато се прави ремонт на ремонта на ремонта. “

Когато подозренията станат задоволително на брой и имаме повече от 5 косвени данни, че някой прави нещо не както би трябвало, ще подадем тази информация, увери Богдан Милчев.

„ Не желая да бързаме да вършим изводи. Имаме единствено терзания, по тази причина бием камбаната преди да се е случило каквото и да било “, разясни Богдан Милчев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР