От хилядолетия суеверията са основна движеща сила на живота и

...
От хилядолетия суеверията са основна движеща сила на живота и
Коментари Харесай

Разсипана захар е на любов, сол носи скандали

От хилядолетия суеверията са съществена движеща мощ на живота и напълно обикновено е през годините те да се трансформират.

Например едно време се е вярвало, че би трябвало да прекрачваш прага с десния крайник, с цел да ти върви. Днес пък се има вяра, че първото ти натискане на смарт телефона би трябвало да е с някой пръст на дясната ръка, с цел да ти върви на положителни новини. Ето някои от най-разпространените поверия в днешно време. Трябва да се означи, че във всеки район или дребна общественост (може да е и фейсбук група) има разнообразни поверия. Някои пък са напряко странни. Има и съобразени с китайския календар.
Помощ
Смята се, че в случай че някой желае да ти помогне за финансов триумф и благосъстояние, може да ти направи положително, като ти подари пъстроцветна декоративна паница – колкото по-пъстра и шарена, толкоз по-добре. Това важи изключително за младо семейство или при нанасянето в нов дом.

Ако видиш рано заран (най-добре на разсъмване) синигер пред дома, това значи, че някой болен родственик ще оздравее. Разсипана кристална захар се счита, че е симптом на обич и фамилно благополучие. Обратното – разсипана сол е на неприятно, на скандал. Както във вица, където дамата споделя: „ Ау, разсипа се сол - на скандал е “, а мъжът отвръща с вяра: „ Може пък да се размине “, само че е контриран: „ Не, скъпи. Вече се настроих “.

Вярва се също, че в случай че получиш подарък восъчни свещи, значи скоро ще се обвържеш с сътрудник в живота.

Ако на улицата срещнеш двама хора в идентични дрехи, значи ще имаш триумф в актуалните си каузи. Ако инцидентно си сложиш непозната шапка, това би трябвало да е предсказание за ново и забавно запознанство.

Ако децата на двама другари или приятелки се родят в един ден, това е на още по-здрава дружба сред фамилиите. Някои мистици считат, че детето единствено избира датата си на раждане в сходство с кармата. Родените в един ден имат кармична връзка.
Намиране
Загубено, а по-късно внезапно открито бижу значи завръщане на остарял другар, възобновяване на остаряла другарска връзка. Разлята инцидентно вода – успокоение от някаква тъга или попречване на огромна тъга.

Ако видиш едновременно няколко падащи звезди, е на осъществяване на заветно предпочитание. Бенка, която не можеш да видиш по тялото си, значи ще имаш огромно благополучие. Ако без да искаш хванеш остарял ключ, значи ще хванеш щастието за шлифера.

Да срещнеш зеленоока госпожица, която има същото име като майка ти, значи ще имаш триумф в любовта.

Загубен чадър – непредвидена среща. Ако се разхождаш измежду природата и видиш лисица, значи ще имаш доста пари. Намериш ли бижу на улицата – триумф с парите. Ако се спънеш с левия крайник в прага – триумф в любовта и фамилно благополучие. Загубиш ли си обицата, значи ще имаш ново запознанство.

Вярва се също, че щастието в дома зависи освен от положително настроения собственик, само че и от някои движимости, които имат способността да го притеглят. Едно от тях е подковата. Според националното вярване от най-стари времена тя носи триумф и здраве. Преди активацията й тя би трябвало да бъде разнесена по целия дом, да й се „ покажат “ всички порти, стаи, прозорци, да се помоли за отбрана и благоденствие. Трябва да се каже на подковата и кого ще пази и на кого ще оказва помощ. Както всички други сходни предмети и амулети добре е и подковата да бъде задействана от движимост в занаята, споделят специалистите.
Храни
Чесън пък се поставя против нечисти сили и зло. Понякога го поставят поради това, че домашните каузи не вървят – ту посудата ще се счупи, ту ще има кавги или пък настроението ще се скапе без причина. С негова помощ може да се направи мощен оброк против отрицателната сила в дома. Чесънът би трябвало да е на закътано място наоколо до тавана, в случай че къщата има таван като настрана помещение, то е добре чесънът да е там, тъй като по този начин по-лесно ще защищава от уроки и нечисти погледи към къщата.

Тези, които желаят домът им да бъде постоянно цялостен и умерено място, е добре постоянно да имат мед на разположение. От незапомнени времена медът се счита за симптом на гостолюбие и уют, с него черпят най-скъпите и уважавани посетители. Не инцидентно на значимите празници – публични и такива за съответното домакинство, се сипва течен мед в украсена чинийка и се моли по този метод настойникът на домашното огнище (домашният дух) за протекция.

От антични времена се счита, че в случай че имаш у дома ябълки, домът ти е цялостен и предпазен против лошотии. Ябълките, само че без в тях да има червеи, носят позитивна сила, която оказва помощ на хората в съответната къща.
Защита
Едно от най-разпространените средства за отбрана от нежелани посетители и неприятните им очи в дома е безвредната игла. Тя би трябвало да мине над огън, да се промие с течаща вода и през нощта да бъде засипана със сол и пипер. Сутринта безвредната игла би трябвало да бъде помолена да пази дома. Слага се над входната врата, само че тъй че да не се вижда, споделят с разбиране специалистите в жанра.

Старите хора са считали, че звънче също оказва помощ против злото, носи ведро въодушевление и се опълчва на нечистите сили. Най-добре е камбанката да е от сребро или желязо. Слага се на видно място и където постоянно ще бъде удряна, с цел да й се чува гласчето. Вярва се, че в случай че мелодията на звънчето се промени или пък замлъкне, то би трябвало да бъде заменено с ново, тъй като е натрупало доста отрицателна сила.

Парче пресъхнал сапун пък се поставя в кутийка, завързва се с панделка и след това се слага в банята или друго помещение. Идеята е да оказва помощ за ликвидиране и здраве, за придобиване на нова и чиста сила. Сапунът не би трябвало да е с химически добавки, а най-обикновен.

Огледалото също може да се употребява като амулет на дома, само че с него би трябвало да се внимава. Най-добре е то да е кръгло в дървена рамка. В къща, в която царува взаиморазбиране, то принася позитивна енергетика и я умножава. Но не заставайте с неприятно въодушевление пред огледалото, тъй като тази проклетия ще се придвижи в него, а то има навика да я пуска в най-неочаквания миг и да я умножава, гласят старите поверия. Особено значимо е фамилните разногласия и кавги да не са пред огледалото, за какво то обилно връща всяка една сила, която попадне в отражението му. За предотвратяване и ликвидиране се счита, че би трябвало чиста забрадка да се напръска с обичан парфюм и с кръгови придвижвания по часовниковата стрелка да се почисти огледалото. А за през нощта красива паница или купа се цялостни алегорично с обичани предмети като монета за обилие, гребен за хубост, фамилна фотография за благоденствие и така нататък След това се желае отбрана от огледалото и се загатва тъкмо в какво направление.

Все отново експертите поучават да не се предоверяваме ненужно на талисмани и други сходни неща, тъй като щастието в дома зависи освен от предметите, а най-вече от душевното положение, увереността и триумфа на членовете, които го населяват. Не единствено домът се нуждае от енергийно изчистване, а и самият човек. Както атмосферата ни въздейства на настроенията и физическото положение, по този начин и нашите страсти въздействат на дома ни. Опитайте се да живеете в мир и съгласие с близките, с цел да имате повече позитивни страсти и положителни сили, поучават познавачите.
Иконата закриля
За християните иконата е от най-важните предмети във всеки един дом.

Тя носи позитивна сила, оказва помощ на стопаните да бъркат по-малко. В взаимозависимост от изображението на иконата – дали е Христос, Дева Мария или някой светия, се натъртва на съответното застъпничество, което се търси. Иконите на Светата Троица, Христос и Дева Мария, светиите Георги и Николай са най-универсалните.

Мощна мощ против злото в дома имат свещите от восък. Те са знаци на светлината и мъдростта. Най-добре е да са купени от църкви и манастири. Когато стопанинът е самичък, да възпламени свещ с нея да обходи дома, без да пропуща и ъгълче. Провеждайки обредите за ликвидиране на къщата, помолете за светлина в дома и душите. Угарката от свещта поставете пред икона или й намерете място на изток в дома, където ще работи като талисман.

Източник: Телеграф

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР