От години учените се опитват да разгадаят тайната на човешкото

...
От години учените се опитват да разгадаят тайната на човешкото
Коментари Харесай

Бактериите и вирусите, които може би са тайната на дълголетието

От години учените се пробват да разгадаят тайната на човешкото дългоденствие, която, става известно, е комплекс от редица фактори. А последно изследване, в което вземат участие стотици столетници, прибавя още едно парче към общата картина.
 Хранене, диети, новото изследване, което ги свързва с дълголетието и какви са резултатите
Как да живеем по-дълго

Ново изследване на Харвард ни поучава

Проучването е дело на откриватели от Университета в Копенхаген. Те проучват разнообразни физически и здравословни характерности на 176 здрави японски столетници. Във всички тях откриват неповторима композиция от чревни бактерии и бактериални вируси, която се допуска, че е една от аргументите да са доживяли и надхвърлили 100 години.

Това изобретение удостоверява тези от предходни проучвания, които демонстрират, че чревните бактерии на възрастните японци основават чисто нови молекули, които ги вършат устойчиви на патогени, причиняващи редица болести.
 Снимка 621643

А когато червата са по-добре предпазени от инфекции спрямо тези на другите хора, това отстрани огромна част от аргументите за смъртност на по-ранна възраст, настояват учените от Копенхаген.

Важната роля на чревните бактерии, които сформират нашия микробиом и са основна част от имунната ни система, от дълго време е доказана от науката. Но по-малко внимание се отделя на милиардите вируси в червата, които заразяват бактериалните кафези. А в това изследване и те са обект на внимание като се основава специфичен логаритъм за разгадаване на състава на микробиома.

Учените откриват при столетниците огромно многообразие освен на чревни бактерии, само че и на бактериални вируси и смеят да настояват, че това е специфичност, която е обвързвана със здравия чревен микробиом и по-ефективната защита от болести, съпровождащи стареенето.
 Снимка 621641

Алгоритъмът разказва още взаимоотношението и салдото сред вирусите и бактериите. Например в случай че вирусът нападна батерията, той в действителност я укрепва. Вирусите, открити съответно в изследваните японци, съдържат специфични мутирали гени, които подтикват бактериите. Те ускоряват трансформацията на характерни молекули в червата, което служи за стабилизира на чревния микробиом и противопоставяне на възпаленията, предава Earth.

И идната стъпка за разгадаване тайната на човешкото  според учените е да се откри дали откритите потребни бактерии и вируси ги имаме всички и по една или друга причина умират, или живеят единствено в съответни организми. А в случай че се откри метод те да се трансферират на хората, които са лишени от тях, това може да е сериозна стъпка напред към предварителната защита на редица болести.
 Снимка 621640

Разбира се нужни са още проучвания върху характерната връзка сред вирусите и бактериите, които си пасват толкоз добре. Засега учените са открили, че в чревния микробиом, който се намира най-вече в дебелото черво, се откриват над 1000 типа бактерии с необятен набор функционалности, които могат да бъдат потребни, нездравословни или неутрални. А салдото сред тях е от основно значение за общото ни здравословно положение.
 Дълголетието, Сините зони и за какво седенето на пода води до дългоденствие
Най-добрата поза за по-дълъг живот

И по какъв начин стоят дълголетниците в Сините зони по света

В микробиома обаче има още вируси, гъбички и други микоорганизми, които също имат своята роля за действието на организма. Някои да вземем за пример дават отговор за разграждането на храната и усвояването на хранителни субстанции. Но занапред ще се изследва специфичната връзка сред някои съответни типове бактерии и вируси, които основават печелившата композиция за дългоденствие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР