От години наблюдавам потенциала, който има между столицата ни и

...
От години наблюдавам потенциала, който има между столицата ни и
Коментари Харесай

Арх. Десислава Димитрова и Георги Найденов: Архитектурата на една КАПКА… любов

„ От години следя капацитета, който има сред столицата ни и планината и тази неработеща към този момент десетки години връзка на лифта Княжево-Копитото. Това е мястото, от което в действителност е най-красивата панорама към София. Тази непосредственост, която има нашата столица с планината е извънредно благосъстояние и доста малко столици могат да се похвалят с опцията за близо час да могат да се озоват от центъра на един град до върха на планината. “, споделя за плана си арх. Десислава Димитрова.

„ София има потребност от нови знаци, тъй като това притегля вниманието, издига нашия престиж и измежду другите страни. Да бъдеш уединено в едно пространство, което да ти даде опция за усамотение, размисъл, за ентусиазъм и в това време да можеш да останеш уединено, било то с обичан човек или със личните си мисли, тъй че да създадеш освен това. “, споделя арх. Димитрова.

„ Ние имаме един доста ярък образец на българина Даниел Делибашев, който за последните две-три години съумява да събере пари и да построи учебно заведение и детска градина в Уганда със средства, дарени от българи. На процедура, ние имаме задоволително душа, сърце и мисъл с цел да можем да помогнем и да изградим учебно заведение в Уганда, а в това време отиваме на Архитектурното биенале във Венеция и демонстрираме, че ние имаме едни рушащи се учебни заведения “, споделя арх. Димитрова.
За концепцията за нова постройка на Медицинския университет в София арх. Димитрова показа, че това е една опция освен да се построи Медицински университет, само че той даде знаков логичен облик на София.

„ Ако всеки един от нас има съзнанието за градежа, смисъла и цената на хубостта, ние бихме живели в един по-хубав град. “, споделя арх. Десислава Димитрова.
Целият диалог на Георги Найденов с арх. Десислава Димитрова можете да гледате във видеото:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР