От година на година изкуственият интелект се подобряваГласовите асистенти стават

...
От година на година изкуственият интелект се подобряваГласовите асистенти стават
Коментари Харесай

Кой гласов асистент е най-умен – ново изследване

От година на година изкуственият разсъдък се усъвършенства

Гласовите асистенти стават все по-популярни и все по-умни (снимка Google)

Специалисти от Loup Ventures разгласиха следващо съпоставяне на опциите на така наречен гласови асистенти, което отразява измененията в известните на пазара артикули през последната година .

Извършени са два типа проучвания на гласовите асистенти: в цифровата им форма на смарт телефони и/или лични компютри, както и под формата на интелигентни колонки. Във втория случай Siri отслабва, тъй като изкуственият разсъдък в Apple HomePod е стеснен в своите благоприятни условия.

Напредъкът на гласовите асистенти през последните години (източник: Loup Ventures)

В таблиците са показани резултатите от тестванията за 2017 и 2018 година, както и свежи данни от тази година. Видно е, че всички гласови асистенти от дълго време са в положение да схванат съвършено въпросите на потребителите. Но с отговорите обстановката е по-лоша, макар че се усъвършенства всяка година.

Така да вземем за пример, Siri през 2017 година съумява да отговори вярно на 66,1% от въпросите, през 2018 година – на 78,5%, а тази година към този момент с 83,1%. Като цяло обаче най-умен продължава да бъде Гугъл Assistant.

Актуално показване на гласовите асистенти в обособените категории (източник: Loup Ventures)

По-подробно разглеждане на резултатите демонстрира, че всички гласови асистенти се оправят най-добре със задания, свързани с намиране на местонахождение на обекти.  Задачите за покупки обаче обичайно са по-трудни за гласовите асистенти, макар че спрямо резултатите от предходната година всички приложения бележат прогрес.

Всички гласови асистенти от дълго време са в положение да схванат съвършено въпросите на потребителите (източник: Loup Ventures)

В умозаключение може да се каже, че нито един от водещите гласови асистенти не би трябвало да има особени проблеми с функционалността. Също по този начин си коства да се означи забележителното нарастване на IQ равнището на всички обсъждани артикули.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР