От гледна точка на външно-политическите отношения и националната сигурност изказването

...
От гледна точка на външно-политическите отношения и националната сигурност изказването
Коментари Харесай

Ген. Запрянов: Думите на Пьотър Толстой са повече пропаганда, а не пряка военна заплаха за България

От позиция на външно-политическите връзки и националната сигурност изявлението на Пьотр Толстой е безочливо и недопустимо, и не кореспондира на интернационалното право. Не го одобряваме като директна военна опасност, само че би трябвало да го имаме поради, когато става дума за защита и сигурност. Така разяснява в студиото на Нова ТВ наглото изявление на на зам.-председателят на Думата Пьотр Толстой българският зам.-министър на защитата ген. Атанас Запрянов.

Тези изявления основават боязън и напрежение, има повече агитационен резултат – да задействат своите проксита, в сравнение с да е директна военна опасност. Не бива да се връзваме тези пропагандни внушения на Толстой, прикани той.

От друга страна той акцентира, че сходни изказвани са признак с каква лекост и незадълбоченост в близкото обграждане на Путинговорят за война против страни, които са членки на НАТО. И напълно не са празни думите на НАТО, че ще отговори съкрушително, в случай че това се случи на нейна територия.

Отговорът ще бъде освен там, където Русия прави експанзията, ударът ще бъде по целия фронт на НАТО. Съотношението е в голямо предимство в интерес на НАТО във връзка с всички съставни елементи на военна защита, плюс софтуерно предимство на Алианса над Русия, уточни ген. Запрянова.

Той изясни, че сега на територията на страната ни има многонационална бойна група, с рамкова страна Италия. Тя към този момент организира обучение и сподели дарба да нарасне до бригада и това може да стане до дни. А може да бъде основана и формация за защита при рискова обстановка. Сега към този момент има доста съответни проекти по кое време и какви сили би трябвало да дойдат в България, които ще вземат участие в защитата на България, акцентира генералът.

Зам.-министърът на защита хвърли известна светлина и върху контранастъплението на ВСУ.

Контраофанзивата на Украйна не се развива по публичните упования, които бяха изкуствено основани. Трябва да имаме поради, че сега се водят военни дейности, против доста добре проведена защита на Русия. Сега УВС би трябвало да настъпват срещи минни полети, които би трябвало да бъдат преодолявани. Затова да се приказва за доста бърза контраатака е нереалистично.

Ген. Запрянов уточни същи, че по втория пакет военна помощ на Украйна е почнала логистичната интервенция, а точно даването на техниката на Украйна, което ще отнеме доста време. По връзки на БТР-ите – вървят преговори, които ще завършат с подписването на Меморандум.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР