От ГЕРБ-СДС разпространиха Споразумението за съвместно управление в рамките на

...
От ГЕРБ-СДС разпространиха Споразумението за съвместно управление в рамките на
Коментари Харесай

Проектът за споразумение между ГЕРБ и ППДБ ще бъде предаден на ПП ДБ

От ГЕРБ-СДС разпространиха Споразумението за взаимно ръководство в границите на мандата на 49-ото Народно заседание сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”, както и „ Механизъм за взимане на решения ”.

В документа се планува, че след ротацията Мария Габриел ще бъде министър-председател и външен министър, а акад. Николай Денков ще е вицепремиер и учебен министър. Запазва се структурата на Министерския съвет с един вицепремиер и броя на министерствата.


След идната ротация през декември тя към този момент ще бъде на 15, а не на 9 месеца. И тогава ГЕРБ си резервира Министерство на външните работи, а ПП-ДБ - просветата. Предвидено е, когато една партия е поставила собствен човек за министър, другата да уточни заместниците му.

Документите ще бъдат изпратени на ПП-ДБ и се чака още на следващия ден да стартират договаряния сред работните групи. От страна на ГЕРБ тя ще се състои от Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян, разгласи Бойко Борисов. По-рано той сложи краен период за взимане на решение до 8 март. „

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР