От Football Leaks разкриха още детайли около изненадващата проверка на

...
От Football Leaks разкриха още детайли около изненадващата проверка на
Коментари Харесай

Убождане на Кристиано с игла в основата на проблема с допинг ченгетата в Реал през февруари 2017 г.

От Football Leaks разкриха още елементи към изненадващата инспекция на допинг ченгета въз основата на Реал Мадрид през февруари 2017 година Това е един от документираните случаи, в които са позволени груби нарушавания на разпоредбите на УЕФА при такава процедура, вследствие на което измежду печелившите се е оказал Серхио Рамос.

Пристигналите чиновници на Антидопинговата организация са почнали да взимат проби от футболистите, които били очевидно изнервени от повявата им. Конкретното неодобрение тръгнало от Кристиано Роналдо, който се подразнил на обстоятелството, че взимащият му тестът сътрудник трябвало да го боде два пъти, с цел да откри вената. По разпоредбите на УЕФА служителят има право на три опита в търсенето на кръвоносния съд. Роналдо обаче направил проблем още на втория, само че въпреки всичко дал нужното количество кръв. След него това сторил и Тони Кроос и тогава към този момент се намесили лекарите на Реал. Те упрекна сътрудниците, че не са експерти и настояли те да довършат процедурата. Така останалите осем играчи дали кръв на медиците на клуба. Това е изцяло неприемливо, само че присъстващият надзорен личен състав на УЕФА се съгласил на това изключение, а в документите това било разказано като “заради създалото се напрежение”.

Aufregung bei Real Madrid: Kapitän Sergio Ramos hat sich nach einem Ligaspiel den Anweisungen eines Dopingkontrolleurs widersetzt. Und es ist nicht das erste Mal, dass Ramos in Sachen Doping auffällig wurde. #footballleaks https://t.co/kXMkQWgqHN
— SPIEGEL ONLINE (@SPIEGELONLINE) November 23, 2018
Според разкритията на Football Leaks Серхио Рамос се е провалил на тест след финала в Шампионската лига против Ювентус през юни 2017 година, само че лекарят на Реал Мадрид е поел отговорност и надлежно не е последвало наказване. Освен това испанският бранител нарушил разпоредбите да не се къпе преди даването на проба след срещата на “белите” с Малага през април 2018 година За последния случай му е повдигнато обвиняване от страна на Антидопинговата организация на Испания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР