От фирмата доставчик на машините за гласуване Сиела-Норма отговориха, че

...
От фирмата доставчик на машините за гласуване Сиела-Норма отговориха, че
Коментари Харесай

Сиела-Норма готова да преговаря по поръчката за машините за гласуване

От компанията снабдител на машините за гласоподаване " Сиела-Норма " дадоха отговор, че са подготвени на договаряния с ЦИК по обсега на поръчката, щом от Комисията изрично не желаят да договарят за цената, съобщи Българска национална телевизия.

Според компанията не е допустимо да доставят в период 1500 машини без да употребяват безценен превоз като самолети, както и да извършат цялостното обслужване по време на изборите. Смятат, че с цел да съумеят да доставят машините времето за договаряния с ЦИК е не повече от 3-4 дни.

" Тази композиция от цялостното задание и тази цена за нас е невъзможна и това обявихме на ЦИК през вчерашния ден, че ние можем да осъществим към момента макар супер късите периоди целият размер на поръчката. Можем да осъществим и част от тази поръчка, тъй че в случай че ЦИК сложи преди всичко бюджета и на второ място размера на работа ние можем да осъществим да вземем за пример доставката единствено на машините или пък цялото логистично обслужване на изборите в България. За страдание, комбинацията от избори в чужбина, локални избори в два тура и парламентарни избори плюс 1500 машини явно не може да се вмести в 6 милиона и половина, даже в случай че човек вземе цените от предходната поръчка, която никога не е била раздута. ", съобщи Веселин Тодоров от " Сиела-Норма АД ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР