От Фейсбук профила на юриста Димитър СтояновРеших да прочета предизборната

...
От Фейсбук профила на юриста Димитър СтояновРеших да прочета предизборната
Коментари Харесай

Програмата на ПП в частта за правосъдие: „много говориш, а пък нищо не казваш“

От Facebook профила на юриста Димитър Стоянов

Реших да прочета предизборната стратегия на „ Продължаваме промяната “ в частта за правораздаване и битка с корупцията. От прочетеното могат да се създадат следните заключения.

1. Първо по приоритет в тяхната предизборна стратегия е промяната управленията на органи като Комисия за защита на конкуренцията, КФН и Българска народна банка. Не избирането на парламентарна квота за блокирания от „ смяната “ Висш правосъден съвет, което би трябвало да е основен приоритет въобще, а преодоляването на регулаторните органи. Съдейки по практиката на Политическа партия това ще стане по модела „ КЕВР “, който беше учебникарски образец за две неща - политическо преодоляване на регулатор от една страна и следващото тъпчене на Конституцията от друга.

2. На второ място стои мярка с текст „ дотъкмяване на закриването на институциите, основани да работят против хората “ (каквото и да значи това) с допълнение, че ще се вършат промени по линия на КПКОНПИ. Тоест приоритет още веднъж няма да е нито правосъдната промяна, нито битката с корупцията, а трудоустрояването на пенсионирания полицай Бойко Рашков.

3. На трето място ще сложа няколко цитата. Те ме подсетиха за една фраза, която знам от дядо си – „ доста приказваш, а пък нищо не казваш “. Когато не си в положение да формулираш нито една мярка в бранш „ Правосъдие “, то започваш да запълваш всичко с безсмислени лозунги.

„ Търсене на отговорност от политически персони, взели участие в корупционни практики, посредством новата антикорупционна комисия с проверяващи функционалности и посредством особено подготвени нови фрагменти, които не са били част от системата “.

„ Ограничаване на случайното и на практика безсрочното командироване на съдии, прокурори и следователи, което се употребява за слагане на основни позиции на комфортни лица и за пренасочване на неуместните “.

„ Изграждане на нов затвор на територията на град Банкя по европейски стандарти “.

„ Ограничаване на всевластието на основния прокурор – унищожаване на концентрацията на надзора за правда от ръцете на основния прокурор, различно унищожаване на фигурата на основния прокурор “.

----

Няколко думи за край – „ Продължаваме промяната “ с цялостното си наличие във властта и политиката опорочиха самото значение на думите „ правосъдна промяна “. И тяхната стратегия го потвърждава за следващ път.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР