От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Кирил Петков отново нарушава

...
От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Кирил Петков отново нарушава
Коментари Харесай

Кирил Петков отново нарушава Конституцията

От Facebook профила на Соня Колтуклиева

Кирил Петков още веднъж нарушава българската Конституция!

Министър-председателят трябваше да подаде оставката на държавното управление незабавно, откакто вотът на съмнение мина с болшинството гласове в пленарната зала.

Когато в Конституцията не е оказан период, действието се прави неотложно.

Пример е министър-председателят Филип Димитров, който разгласи оставката на държавното управление на Съюз на демократичните сили в пленарната зала, откакто беше гласуван поисканият от него избор на доверие.

В чл.112 на Конституцията е записано, че “правомощията на Министерски съвет се приключват с гласоподаване на съмнение на Министерския съвет или на министър-председателя ”.

Днес, от Брюксел, Кирил Петков разгласи, че ще подаде оставката на държавното управление в понеделник. В същото време от президентството осведомиха, че президентът Радев ще стартира съвещания с парламентарните групи за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление, откакто оставката на настоящият кабинет бъде подадена в Народното събрание.

Аз персонално допускам Кирил Петков в жалки маневри да си обезпечи още веднъж спонсори и ментори за ново държавно управление на “Продължаваме смяната ”. На американското посолство ли разчита отново? Или да бъдат пробити нови парламентарни групи, както стори това с “Има подобен народ ”?

Аман към този момент от фарс след фарс! Но какво друго да чакаме от случайници, които се докопаха до властта, с помощта на Румен Радев и Херо Мустафа?! Те постоянно ще разчитат някой да ги инсталира отново в ръководството на страната.

Този път това е провалена вяра.

Сбогом, неудачници!

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР