От Фейсбук профила на Кристиян Шкварек Едно от най-страшните проклятия,

...
От Фейсбук профила на Кристиян Шкварек Едно от най-страшните проклятия,
Коментари Харесай

Имало Българска Империя УРА-АРА през Ледниковата Епоха… Моля ви се, не ни превръщайте в Скопие

От Facebook профила на Кристиян Шкварек

Едно от най-страшните проклятия, които можеш да пожелаеш на народа си, е да удари дъното, което удариха " македонците " и " македонистите ". Цялата си богата история и просвета, изпълнена с автентика, да обърнеш на лунапарк, на някакъв бутафорен цирк от езотерика и измислици вид " Бог Македон, който е основал белите хора ".

Уви, всеки народ има наклонност към това. Особено водените от национални комплекси такива, които постоянно избиват в радикални глупотевини за историята. В Турция около Кемализма измислиха една доктрина за " езика-слънце ", който сякаш бил турският и от който произхождали всички други езици. А самите турци идвали от троянците и от тях произхождали всички нации.

Подобни комплексарски измислици виреят, за жалост, и в България. И стават все по-популярни. Всякакви шарлатани се показват за псевдоисторици и продават на най-комплексираните поданици на страната ни всевъзможни измислици, които сами са сътворили. Историческият еквивалент на врачките и маговете.

Как имало българска империя по времето на ЛЕДНИКОВАТА ЕПОХА, по какъв начин Христос бил българин, по какъв начин ние сме кръстили Африка ( " А, в реката! " - Нил) и научили японците да се кланят, по тази причина споделят " Коничиуа - коленичи уа! ".

Всички това е обидна за историята и народа ни " македонщина ", на която се хващат единствено тежко комплексирани и посредствени хора. Имаме задоволително същинска, богата, достоверна история и просвета, която е впечатляваща със своите триумфи точно на фона на формалната историография на другите нации. Няма потребност да си сътворяваме към нея и окултна псевдоистория от империи в Ледниковата ера, с цел да се усещаме значими.

Тъкмо противоположното - в случай че си съшивате и разпространявате сходни измислици обиждате България, потвърждавайки, че нейната история не е задоволително богата, та има потребност да й се изфабрикува всевъзможна фантастика, с цел да се усещаме значими.

На мен примерно историята за учителя Радон Тодев и четата му, опяти живи, преди да отидат на сигурна гибел в опит да спасят хиляди бежанци от Македония ми провокира повече горделивост и страст, от пет надраскани на пейнт карти на " Българската Империя УРА-АРА през Ледниковата Епоха ".

Моля ви се, не ни превръщайте в Скопие.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР