От Фейсбук профила на Диана РусиноваУважаеми г-н Терзиев, спрете със

...
От Фейсбук профила на Диана РусиноваУважаеми г-н Терзиев, спрете със
Коментари Харесай

Диана Русинова: Г-н Терзиев, спрете със спекулациите и лъжите!

От Facebook профила на Диана Русинова

Уважаеми господин Терзиев, спрете със спекулациите и лъжите!

Свидетели сме на следващия несъответстващ коментар от страна на Столична община във връзка с организацията на придвижването, която вкараха нелегално по бул. „ П. Евтимий “, бул. „ Витоша “ и ул. „ Проф. Ф. Нансен “.

Преди месец и безусловно за една седмица, вкараха безусловно противозаконна организация на придвижването, без да попитат никого, просто си направиха това, което си бяха решили. Тогава нападнаха всички, които  се опитвахме да им разбираем, че направеното е нелегално и би трябвало да върнат остарялото състояние. Нямаше кой да ни чуе.

Сега обаче трябвало да се работи деликатно и да се преценявало кое било най-хубавото и най-правилното. Уважаеми сътрудници, уважаеми господин Терзиев, за какво не помислихте за това преди два месеца, когато ни вкарахте в целия този безпорядък. Защо не действахте деликатно, когато обществено излъгахте още през април, че ще се прави ремонт на настилката по бул. " Патриарх Евтимий "?

Сега още веднъж кметът Терзиев се е захванал с дейности, които може да се окаже, че нарушават българските закони. Има решение на съда и то е ясно, няма какво да му се пояснява. Нито ние от European Center for Transport Policies, нито жителите на София, нито Столична дирекция на вътрешните работи Столична Полиция накарахме Столична община да вкара предизборно противозаконна организация на придвижването!

АССГ и Върховен административен съд каквото са имали да споделят, са го споделили в разпорежданията и определенията, които са издали, и те не подлежат на пояснение. Кметът на София не е толкоз специфичен, че съдът да е задължен да му се изяснява в допълнение. Още повече, че и двата документа от АССГ и Върховен административен съд са написани ясно и тъкмо и 100% удостоверяват това, че Следствен отдел към окръжна прокуратура са създали незаконосъобразна организация на придвижването.

Не на последно място би трябвало да се подчертае, че позицията на кмета за това, че предходното ръководство не е направило нищо, с цел да възобнови Генералния проект за организация на придвижването на гр. София, също не кореспондира с обективната истина. През септември 2023 година миналата администрация на Следствен отдел към окръжна прокуратура е подписала контракт по план LIFE22-IPC-BG-LIFE-SIP CLIMA-SUMP, или с други думи е осигурила европейско финансиране за направата на ГПОД. Интересно е обаче, за какво съвсем седем месеца от встъпването си в служба кметът Терзиев и администрацията му не са създали нищо, с цел да започват процедура за направа на нов ГПОД? А в този момент всички сме им отговорни за некадърността и цялостната, тотална непросветеност.

Настоявам за незабавната оставка на кмета Терзиев и целия му екип, тъй като всички дружно ни вкарват в едно след друго противозаконни и рискови дейности. Най-страшното е, че нервността им основава цялостен безпорядък и когато някой пострада ще е прекомерно късно. Отдавна отминаха времената когато без съд и присъда се раздаваше правораздаване и не кметът Васил Терзиев е този, които има правото да взема решение кое е законно и кое не, а съдът!

Г-н кмете, Вашите дейности, най-много заплашват живота и здравето на хората, никой не е отговорен за това, че допуснахте да бъдат нарушени законите в България. Време е да си ходите, преди да пострада някой вървешком по нелегално проведените Ви улуци.

Напълно поддържам Столична дирекция на вътрешните работи и опитите им да вкарат ред в безакониието, което ни докара по улиците на София кметът Терзиев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР