От Фейсбук профила на Борис МарковМинистърът на МРРБ Цеков, предлага

...
От Фейсбук профила на Борис МарковМинистърът на МРРБ Цеков, предлага
Коментари Харесай

Борис Марков: Министър Цеков пуска димката “няма го ключа за тол системата”, след като са го хванали да краде милиони

От Facebook профила на Борис Марков

Министърът на Министерство на регионалното развитие Цеков, предлага да има отстъпки за превозвачите от тол таксите.

Предлага размерът на отстъпката да е до 50%. Такова нещо няма на никое място по света. В България цените са на 1/3 от плануваното, само че министър Цеков желае да им върне половината. Страхотна концепция що се касае до персоналното му финансово положение, другояче е безумна.

Министърът предлага критерии и единствено 5-те най-големи превозвача да взимат отстъпки. Това, като се изключи че е незаслужено, единствената причина е, че по-лесно се събира рушвета от 5 компании в сравнение с от всички. Така става 50% отстъпка, единствено за определени компании, с които има сделка.

Министър Цеков предлага и отстъпките да се заплащат незабавно, с заплащането на таксите. Такова нещо също няма на никое място по света. За съпоставяне в Италия, една от дребното страни, които въобще дават отстъпка, тя се заплаща след най-малко една година и то след инспекция на превозвача. Така се заобикаля да вземем за пример компания с лишен лиценз,  да получава отстъпки. Нищо такова тук. Тук се получава, че отстъпки ще взимат 5 компании, ще заплащат единствено 50%, от таксите, ще ги получат незабавно, в случай че ще да се превозвали бежанци и да са ги хванали. Всички останали да го ду..т.

Разходите за поддръжка на пътищата са константни. Тези които скапват пътищата най-вече ще заплащат минимум, министър Цеков предлага леките коли посредством винетките да заплатят изчезналата сума за пътните поправки. Така, единствено до края на годината министър Цеков дружно с петте определени от него превозвача ще си разделят над 40 милиона лв.. Само до края на годината!! Милиони от вашия джоб, които си плащате като простаци винетките. Те разрушават пътищата и си разделят пари, вие плащате ремонтите.

Сега, не знам дали към този момент са се разплатили с министъра определените превозвачите или следва в бъдеще, на това ще отговорят службите. Знам сигурно обаче, че сходна скица за кражба не е имало и няма на никое място по света, тя е направена особено за няколко компании в България и е единствената самодейност на министър Цеков. Той спря пътните поправки, с цел да опрости милиони и да си ги делнат.

В този подтекст изцяло обикновено е министър Цеков персонално да пусне димката “няма го ключа за тол системата ”, откакто са го хванали по бели гащи да краде милиони. Често се случва крадецът, изплашен за личната си кожа, да разкрие “уж ” кражба. Нещо като да пръдне в цялостен асансьор с хора и да каже “ е кой в този момент се изпусна?! ” 

Вие господин министър, вие го направихте и се изпуснахте в асансьора. Предлагате нещо, което не съществува на никое място, не е подкрепено с причини, кражба е и би трябвало да си носите отговорността.

П.С. Предложенията на министъра са качени за публично разискване и всеки може да се запознае с тях, в случай че желае.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР