От Фейсбук профила на Асен Генов Обнови Европа е политическото

...
От Фейсбук профила на Асен Генов Обнови Европа е политическото
Коментари Харесай

Асен Генов пита ДСБ в ЕНП и ПП в „Обнови Европа” как ще са коалиция на евроизборите

От Facebook профила на Асен Генов

„ Обнови Европа ” е политическото семейство в Европейския парламент, в което се вливат партиите-членове на демократичния алианс АЛДЕ и електоралната листа на  френския президент Макрон “Ренесанс ”.

Учредена е при започване на новия мандат на Екологичен потенциал през 2019.

Обнови Европа (ОЕ) де факто заменя досегашната парламентарна група на АЛДЕ.

По своята същина, ОЕ е групировка от демократични центристки партии, само че и такива с център-ляво ориентировка.

Този факт усложнява уравнението за българската вътрешно-политическа настройка.

Партийната коалиция „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ включва партии, членуващи в ЕНП (ДСБ) и „ Европейските Зелени “ (на „ Зелено придвижване “).

„ Продължаваме промяната “ са членове на ОЕ, а обединението Демократична България е по-скоро център, център-дясно насочена (ако създадем идеологически компромис със „ Зелено придвижване “).

Без политическо семейство са само „ Да, България “ (на този етап).

Въпросът за бъдещото общо явяване на Демократична България и Политическа партия на изборите за Европейския парламент следващата година е изцяло законен.

Всъщност, същият въпрос беше настоящ и на отминалите локални избори, само че нейсе.

От какво произлизат компликациите?

Демократична България сега имат собствен представител в друго политическо семейство на Екологичен потенциал и това е Европейската национална партия. На това са разчитали и гласоподавателите, наричани у нас десни, които в други европейски страни са определяни като консервативни.

Да се предложи в този момент на гласоподавателя обща листа с Политическа партия (като член на ОЕ, заменила АЛДЕ) е неуместно при тези условия. 

Различията сред тях са явни макар сходствата. Да не приказваме, че сходна обща листа би била безспорна иновация в европейската политика.

Фактически и в този момент е по този начин, тъй като няма страна в Европа, в която либералите и консерваторите да се явяват с една обща листа и да са в една парламентарна група в личните си законодателни органи.

Те се коалират в държавно управление, само че са разнообразни партии и с разнообразни платформи за другите гласоподаватели.

Все комплицирани систематични уравнения, които следва да се наложи да решаваме следващата година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР