От Facebook заявиха, че ще започнат тестовите полети по-късно през

...
От Facebook заявиха, че ще започнат тестовите полети по-късно през
Коментари Харесай

Facebook показа дрона си, който ще пръска интернет от небето

От Фейсбук обявиха, че ще стартират тестовите полети по-късно през годината на своя захранван от слънцето дрон, чийто обсег на крилата е еднакъв на този на Boeing 737. Това ще е идната стъпка на компанията в границите на акцията й да дава интернет до отдалечени елементи на света. Инженерите от обществената мрежа споделят, че размахът на крилата на дрона е съвсем 43 метра, само че тежестта му е единствено 453 кг. Машината ще употребява лазери, с цел да изпраща интернет до станции на земята.

„ Радвам се да разглася, че ние приключихме конструирането на първия ни летателен уред, Акуила, в границите на самодейността ни Internet.org”, сподели Марк Зукърбърг. Акуила е захранван от слънцето безпилотен аероплан, който излъчва интернет сигнали от небето. „ Също постигнахме прогрес в технологията за лазерни връзки. Успешно изпитахме новия лазер, който може да изпраща данни с размер от 10 гигабита в секунда. Това е 10 пъти по-бързо от всяка друга система. Мога а се свържа с точка с размера на монета на повече от 10 благи разстояние”, разкри още шефът на най-голямата обществена мрежа в света.

Проектът е част от по-голяма самодейност на Фейсбук, в която се планува и използването на спътници и други високи технологии за доставянето на интернет връзка до стотици милиони хора, живеещи в райони, които са прекомерно отдалечени от за доставката на стандартни услуги.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР