От Европейската комисия, от всички международни организации, с които разговаряме,

...
От Европейската комисия, от всички международни организации, с които разговаряме,
Коментари Харесай

Помощите за бизнеса и хората трябва да бъдат строго таргетирани, каза финансовият министър Росица Велкова

От Европейската комисия, от всички интернационалните организации, с които беседваме, и нашето експертно мнение е, че в обстановката, в която се намира страната ни, ограниченията за поддръжка и за бизнеса, и за хората би трябвало да бъдат строго таргетирани. Това сподели служебният министър на финансите Росица Велкова в предаването „ Неделя 150 “ на Българското национално радио.

Всички ограничения, подхванати за справяне с инфлацията с актуализацията от т.г., ще продължат да работят и през 2023 година посредством така наречен удължителен закон за бюджета, сподели Велкова. Мерките, които са за поддръжка на бизнеса от високите цени на електрическата сила ще продължат да работят.

Отстъпката за горивата от 0,25 ст. ще работи нетаргетирано до края на тази година, а през другата ще бъде таргетирана. Помощта ще продължи, само че не във формата, която се дава сега, изясни Росица Велкова. Тя уточни, че в случай че бъдат признати промени на предложенията в Закона за корпоративното подоходно облагане, до края на годината министрите на труда и обществената политика и на стопанската система ще предложат таргетирана помощ за горивото за ползвателите на публичен превоз и за жителите по подоходен аршин. Помощта за цената на тока също би следвало да бъде таргетирана, означи Велкова. Финансовият министър сподели още, че съответният дизайн на схемите за помощи следва да бъде създаден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР