От Електроенергийния системен оператор /ЕСО/ съобщиха днес за възможността големите

...
От Електроенергийния системен оператор /ЕСО/ съобщиха днес за възможността големите
Коментари Харесай

Потребители на еленергия вече могат да участват в търговете за закупуване на разполагаемост за студен резерв


От Електроенергийния систематичен оператор /ЕСО/ оповестиха през днешния ден за опцията огромните консуматори на електрическа сила да вземат участие в търговете за доставка на леден запас.

Промяна в Правилата за търговия с електрическа сила регламентира опцията огромните индустриални консуматори да вземат участие в търговете за закупуване на разполагаемост за леден запас, нужен за сигурното действие на електроенергийната система, в сходство с индикаторите и ограниченията, избрани със заповед на Министъра на енергетиката, според член 4, алинея 2, т. 4 от Закона за енергетиката.

Правилата за изменение и допълнение на Правилата за търговия с електрическа сила са обнародвани в брой 72 на Държавен вестник от 31 август 2018 година.

Електроенергийният систематичен оператор приготви „ Правила за осъществяване на търгове за закупуване на разполагаемост за муден третичен (студен) запас от консуматори на електрическа сила “. Правилата са оповестени на интернет-страницата на сдружението в раздел " Електроенергиен пазар » Спомагателни услуги » Студен Резерв ".

Предстои провеждането на търг за обезпечаване разполагаема мощ за леден запас от потребителите за интервала 01.11.2018г.- 28.02.2019г. Количествата и цените са част от тръжната документи, която ще бъде оповестена през месец октомври.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР