От Движение за култура“ се обявиха в подкрепа на актьора

...
От Движение за култура“ се обявиха в подкрепа на актьора
Коментари Харесай

„Кой си ти, бе?“: подкрепа за Камен Донев, нещата са стигнали до кокал

От „ Движение за просвета “ се оповестиха в поддръжка на артиста Камен Донев. Исканията им към този момент са публично импортирани в Министерството на културата. Те упорстват за промяна на шефа на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ Васил Василев. Сред настояванията им са още промени в наредбата за състезанията за шефове.

Вчера артистът Камен Донев разгласи в обществените мрежи, че напуща представлението „ Животът е прелестен “, което се играе на сцената на Народния спектакъл.

По думите му аргументите са „ последна непоносимост към обстановката в Народния спектакъл и безобразното, надменно държание на шефа “.

„ Последният случай потвърждава какво се случи в Народния спектакъл. Започнал е пожар по време на зрелище при цялостна зала. Освен че няма пожарникар в театъра, Василев е споделил на Донев „ Кой си ти, бе? “ и че пожарникар в театъра са комунистически отживелици. До края на представлението не е извикана пожарна. Това е риск за живота на над 700 души аудитория. Нещата са стигнали до кокал. Аз персонално ще стигна до края “, сподели артистът Валери Йорданов.

„ Все повече се изостря управлението към Народния спектакъл, сякаш има за цел да го унищожи. Хората сега са настроени един против различен. Атмосферата ни е отровена. Така не се прави прекрасен спектакъл. Уволниха ужасно доста хора от театъра, доста други си отпътуваха и напуснаха сами “, сподели от своя страна актрисата Албена Колева.

От се придържат към позицията си от през вчерашния ден. Според нея държанието на артиста Камен Донев е „ манипулативно и непрофесионално “, което насажда напрежение и дестабилизира работата на институцията.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР