От доста време се твърди, че 10 000 крачки на

...
От доста време се твърди, че 10 000 крачки на
Коментари Харесай

По-малко от 5000 крачки на ден са достатъчни за подобряване на здравето

От много време се твърди, че 10 000 крачки дневно са магическото число, което е належащо човек да е в добра физическа форма и здрав, само че ново изследване демонстрира, че по-малко от 5000 крачки са задоволителни, с цел да се реализира това, съобщи Би Би Си.

Анализът на повече от 226 000 души от целия свят демонстрира, че и 4000 крачки понижават риска от преждевременна гибел по каквато и да е причина.

Малко над 2300 пък са задоволителни, с цел да повлияят удобно на сърцето и кръвоносните съдове.

Колкото повече крачки прави човек, то изгодите за здравето му се усилват, настояват откривателите, представени от Българска телеграфна агенция. Всички спомагателни 1000 крачки над 4000 понижават риска от ранна гибел с 15 % до 20 000 крачки.

Научен екип от Медицинския университет в Лодз, Полша, и Медицинския факултет на университета " Джон Хопкинс ", Съединени американски щати, откри, че изгодите от ходенето се отнасят за всеки пол и  и възрасти, без значение от мястото на живеене.

Най-големи обаче са те за хората под 60-годишна възраст.

Професор Мачей Банах от университета в Лодз споделя, че въпреки броят на актуалните медикаменти да се усилва, то те не са единственият отговор. " Смятам, че постоянно би трябвало да подчертаваме, че смяната в метода на живот, в това число диетата и физическите извършения - главен воин на нашия разбор, могат да бъдат най-малко толкоз или даже по-ефективни за понижаване на риска от сърдечносъдови заболявания и за удължение на живота ", сподели той.

По данни на Световната здравна организация незадоволителната физическа интензивност е причина за 3,2 млн. смъртни случая всяка година - четвъртата по периодичност причина в световен мащаб.

Хани Файн, персонален треньор и фитнес инструктор, споделя, че тези проблеми са резултат от прекомерно дългото седене. " Това може да забави метаболизма, да повлияе на растежа и силата на мускулите, което да аргументи болки ", споделя тя пред Би Би Си. " Прекалено дългото седене също може да докара до разнообразни проблеми с гърба - това се следи постоянно при хората, които работят в офиси ", прибавя Файн.  Според нея " стоене прав, носене на покупки, миене на под, почистване с прахосмукачка, оживление, до момента в който организираме диалог телефона - това са всички дребни неща, които ни вършат по-активни и ни оказват помощ да изгаряме калории по-ефективно ".

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР