От доста време се твърди, че 10 000 крачки на

...
От доста време се твърди, че 10 000 крачки на
Коментари Харесай

Проучване: 5000 крачки на ден са достатъчни за подобряване на здравето

От много време се твърди, че 10 000 крачки дневно са магическото число, което е належащо човек да е в добра физическа форма и здрав, само че ново изследване демонстрира, че по-малко от 5000 крачки са задоволителни, с цел да се реализира това, съобщи Би Би Си.
Анализът на повече от 226 000 души от целия свят демонстрира, че и 4000 крачки понижават риска от преждевременна гибел по каквато и да е причина.
Малко над 2300 пък са задоволителни, с цел да повлияят удобно на сърцето и кръвоносните съдове.
Колкото повече крачки прави човек, то изгодите за здравето му се усилват, настояват откривателите. Всички спомагателни 1000 крачки над 4000 понижават риска от ранна гибел с 15 % до 20 000 крачки.
Научен екип от Медицинския университет в Лодз, Полша, и Медицинския факултет на университета " Джон Хопкинс ", Съединени американски щати, откри, че изгодите от ходенето се отнасят за всеки пол и  и възрасти, без значение от мястото на живеене.
Най-големи обаче са те за хората под 60-годишна възраст.
Професор Мачей Банах от университета в Лодз споделя, че въпреки броят на актуалните медикаменти да се усилва, то те не са единственият отговор. " Смятам, че постоянно би трябвало да подчертаваме, че смяната в метода на живот, в това число диетата и физическите извършения - главен воин на нашия разбор, могат да бъдат най-малко толкоз или даже по-ефективни за понижаване на риска от сърдечносъдови заболявания и за удължение на живота ", сподели той.
По данни на Световната здравна организация незадоволителната физическа интензивност е причина за 3,2 млн. смъртни случая всяка година - четвъртата по периодичност причина в световен мащаб.
Хани Файн, персонален треньор и фитнес инструктор, споделя, че тези проблеми са резултат от прекомерно дългото седене. " Това може да забави метаболизма, да повлияе на растежа и силата на мускулите, което да аргументи болки ", споделя тя пред Би Би Си. " Прекалено дългото седене също може да докара до разнообразни проблеми с гърба - това се следи постоянно при хората, които работят в офиси ", прибавя Файн.  Според нея " стоене прав, носене на покупки, миене на под, почистване с прахосмукачка, оживление, до момента в който организираме диалог телефона - това са всички дребни неща, които ни вършат по-активни и ни оказват помощ да изгаряме калории по-ефективно ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР