От доста време насам се анализира дейността на Столична дирекция

...
От доста време насам се анализира дейността на Столична дирекция
Коментари Харесай

Станев: От доста време се анализира СДВР и резултатите не са задоволителни

От много време насам се проучва активността на Столична дирекция на вътрешните работи и резултатите не са приемливи. Имаме много повишен брой на незаконно лишаване на моторни транспортни средства. Това сподели зам.-главеният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев в BTV " Тази заран ". В последните седмици имаме тежки пътнотранспортни катастрофи и куп други неща, които не задоволяват професионалното и политическото управление, добави той.



Вътрешният министър сменя съвсем всички полицейски началници в София след тежките произшествия с жертви и случая „ Семерджиев “. С постовете си се разделят 7 от 9 шефове на районни ръководства в столицата, както и шефовете на регионалните дирекции в Пловдив и Кюстендил. Мотивът за промените - липса на надзор, с цел да не се стига до случаи като „ Семерджиев “ и злополуката на Околовръстния път.

Станев съобщи, че седемте началници на районни ръководства не са отстранени съответно поради случая „ Георги Семерджиев “. По думите му инспекцията е била осъществена за цялостната организация на работа на въпросните началници, доста е обемна и е над 600 страници. Конкретната промяна на тези седем началници е по чисто професионални критерии и не може да се назова чистка или нещо друго, разяснява Станев.

Всичко зависи от тяхното професионално отношение и бъдеща работа, сподели Станев в отговор на въпрос дали отстранените ще бъдат още веднъж шефове в полицията.

Станев разгласи, че двамата чиновници, които не са осъществили задоволително добър надзор при злополуката на Околовръстното на София, са краткотрайно отстранени от служба досега, в който завърши дисциплинарното инспекция по отношение на тях.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР