От доста време насам микровълновата фурна (печка) стана един доста

...
От доста време насам микровълновата фурна (печка) стана един доста
Коментари Харесай

Вредно ли е използването на микровълнова фурна?

От много време насам микровълновата фурна (печка) стана един много публикуван домашен апарат. В днешния претрупан живот тя се трансформира в средство, чиито преимущества са деловитост, експедитивност и изгодност при подготвяне или стопляне на храната.

Отношението на хората към нея е най-различно. Има такива, които съвсем не употребяват микровълнови фурни. Други ги използват единствено за подготвяне на пуканки. Трети - за стопляне на храната понякога. Но има и хора, които ги употребяват за безусловно всичко!

Независимо от това, съществуват някои въпроси по отношение на този апарат, които са противоречиви или най-малкото заслужават внимание. Например: по какъв начин микровълновите фурни влияят върху нашето здраве? А върху околната среда? Благотворно или нездравословно въздейства излъчването на микровълновите печки на скъпите хранителни субстанции в продуктите? 

Как работи микровълновата фурна?
Кои са храните, които не трябва да затопляме в микровълнова фурна?
Микровълновата фурна е един от тези уреди, за които се счита, че оказват помощ в забързаното всекидневие: може да затопли ястия за броени...
Прочети повече
Когато поставите храна в микровълнова фурна, тя се нагрява от вътрешната страна на открито. Обикновено при обичайните способи на готвене посоката е противоположна: извън във вътрешността.

Когато действието е от вътрешната страна на открито, то работи като дребна детонация вътре в питателните молекули, променяйки техния натурален състав и хранителни субстанции на клетъчно равнище.

Освен това, микровълните употребяват мощно съсредоточено количество изкуствена електромагнитна сила (излъчване, радиация) за стопляне на храната. Това води до основаването на непознати хранителни частици, които вашият организъм нито желае, нито се нуждае от тях. Ама микровълновата не го пита - и това е проблем, нали? 

Има специалисти по хранене, които показват изследвания, че микровълните не утежняват равнищата на хранителни субстанции и витамини в храните. По този метод те се пробват да потвърдят, че микровълновите фурни са безвредни за нашето здраве. Все още обаче не е потвърдено, че храната не изпитва напълно никакво въздействие при този метод на култивиране.

Вече са правени тествания, които демонстрират, че при хора, които употребяват храна, минала през микровълновата печка за избран интервал от време, има понижаване на алените и белите кръвни телца, на концентрацията на хемоглобина; следи се и усилване на активността на имунните кафези, участващи във възпалителни процеси – а точно те са „ стражите “ на организма и задачата им е да реагират срещу рискови въздействия.
Опасно ли е да претопляте храна в микровълновата
Всяка термична обработка на хранителен артикул трансформира структурата му. Затоплянето на храна в микровълновата печка обаче не се различав...
Прочети повече
Използването на микровълни също по този начин понижава интензивността на антиокислителните ензими, което води до доста понижаване на антиокислителната отбрана и може да се окаже причина за развиването на дегенеративни болести.

Освен за смяна на протеиновата (белтъчната) конструкция на храната, въздействията на микровълните не стопират дотук. Защото в допълнение към отрицателните последствия върху храната, не би трябвало да забравяме, че микровълновата радиация може директно да повлияе на нашия организъм. Излъчването на микровълнова печка въздейства върху човешките кафези и тъкани – както всяко друго лъчение. Преди време хората се присмивали на бабите, които казвали: „ Не гледайте микровълновата, когато работи, тъй като е неприятно! "  Обаче към този момент никой не се присмива. Просто тъй като в това време е открито, че това лъчение има отслабващ резултат върху очната ретина. 

Хората в последна сметка избират микровълновата фурна поради удобството, бързината, лекотата в стоплянето на подготвени ястия. Разбира се, потреблението на уреда единствено понякога надали има съществени последствия. Проблемът е основно в честата, ежедневна приложимост на по този начин обработени ястия. И постоянно внимавайте какъв съд поставяте в микровълновата. Уверете се, че е безвреден за уреда и няма да реагира на микровълните и нагряването!

Каква е алтернативата?

В интерес на истината, към този момент се вижда противоположният развой: отричане от микровълновите фурни и връщане назад към положителната остаряла печка - на дърва, газ, електричество! Всяко от тези горива оказва по-малко въздействие върху нашето здраве и състава на храната, в сравнение с микровълните. При това загрява доста повече и резервира усета на храната. Както се споделя: изборът е ваш. Важното е това да бъде осведомен избор!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР