От доста време Google интегрира технологията за разпознаване на изображения

...
От доста време Google интегрира технологията за разпознаване на изображения
Коментари Харесай

В Google вече можете да търсите чрез изображение

От много време Гугъл интегрира технологията за различаване на изображения Lens в разнообразни артикули, в това число Гугъл Photos и Chrome. Този път функционалността за търсене на изображения Lens се появи на началната страница на уеб версията на търсачката на компанията.

От Гугъл означават, че тя не се трансформира постоянно, а актуалното изобретение е значимо, тъй като улеснява намирането на изображения. За да започнете да работите с новия инструмент, просто кликнете върху иконата " Обектив ", която се появява непосредствено в лентата за търсене. След това потребителят ще бъде подканен да качи изображение или да вкара URL адреса на изображението. Резултатите от търсенето ще бъдат показани на страница, която наподобява позната на всеки, който в миналото е употребявал Lens.

Трябва да се означи, че Гугъл от дълго време разполага с опция за търсене на изображения в търсачката, само че прибавянето на Lens ще издигне този развой на ново равнище. Освен това благодарение на тази функционалност потребителят ще може да разбере какво тъкмо е изобразено на това или това изображение, написа dir.bg Това може да е потребно, да вземем за пример в случай че желаете да разберете какво животно или растение е показано на фотографията, каква забележителност е показана на фотографията и така нататък При сканиране на фотография с текст потребителят ще може да копира фотографията и даже да я преведе на стремежи език. Обективът поддържа и сканиране на QR кодове.

Разбира се, нито една от упоменатите функционалности не е нова за потребителите на Lens на устройства с Android и iOS. За потребителите на уеб версията на търсачката обаче инструментът може да бъде доста потребен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР