От документални филми по телевизията и лични спомени на синовете

...
От документални филми по телевизията и лични спомени на синовете
Коментари Харесай

20 години след смъртта си принцеса Даяна отново е в центъра на вниманието

От документални филми по малкия екран и персонални мемоари на синовете ѝ до сензационни нови " разкрития " и възобновени теории за гибелта ѝ, английската принцеса Даяна още веднъж е на първите страници в пресата, 20 години след гибелта си, съобщи Ройтерс.

Заради обичта си към Даяна британците не могат да простят на Чарлз

Даяна почина на 36-годишна възраст на 31 август 1997 година дружно с любовника си Доди ал Файед. Лимузината им катастрофира в парижки тунел, до момента в който ги преследваха папараци с мотоциклети.

Като първа брачна половинка на английския престолонаследник принц Чарлз, Даяна беше принцеса в центъра на кралски сапунен сериал, изигран в светлината на медийните прожектори. Тя се трансформира във евентуално най-известната жена в света.

Животът на принцеса Даяна в 10 значими дати

Смъртта ѝ провокира най-голямата вълна от тъга в обществото, следена в по-нови времена във Англия. Малко известни персони от този момент са пленявали света по този начин, както тя го направи.

" Никога няма да има друга като Даяна ", сподели Ингрид Суърд, основен редактор на списание " Маджести " и създател на биографична книга за принцесата.
 Даяна усвои изкуството да носи подобаващата рокля за подобаващия мотив. Тя носеше ярки облекла, когато посещаваше приюти, с цел да наподобява топло и налично. При задгранични визити избираше тоалети, въодушевени от националните цветове, като бялата рокля с червени краски при пътуването й до Япония през 1986 година Дори си беше забранила ръкавиците, тъй като обичаше да е в контакт с хората, с които се среща. Guliver/Getty Images
Предходни годишнини от гибелта на Даяна минаха без доста звук, подсказвайки, че " Принцесата на народа ", както тя бе наречена от тогавашния английски министър-председател Тони Блеър, евентуално е изгубила част от чара си.

Неподражаемият жанр на принцеса Даяна (СНИМКИ)

Но посредством най-много на двамата ѝ сина Принц Уилям и Хари, точно на 20-годишнината от гибелта си, тя завладя заглавията на първите страници в пресата, както и в разцвета си като най-сниманата жена в света.

" Имаше интервал при започване на 21-и век, когато за Даяна се знаеше доста малко ", разяснява телохранителят на принцесата Кен Уорф.

Принцеса Даяна – срамежливото момиче, което раздруса кралската мода (СНИМКИ)

Той сподели, че двамата ѝ сина желаят да продължат работата ѝ, като поддържат дела в помощ на боледуващите от СПИН, бездомните и в битката против противопехотните мини. Именно това подсети на обществото за личността на Даяна. Принцовете също от ден на ден имат предпочитание да приказват за контузията от гибелта на майка си и прочувствените последствия от трагичната загуба.

В излъчвания, предавани през миналите шест месеца, 35-годишният Уилям сподели, че шокът от загубата на майка му към момента го преследва.

Хари, който е на 32 години, разкри, че е посещавал съвещания със експерт малко преди да навърши 30 години, с цел да преодолее тъгата.

" Тя към момента е наша майка. Разбира се, като неин наследник мисля, че тя е най-хубавата майка на света. Обгръщаше ни с обич сигурно. Това, което ме удиви, е какво е направила... Всички тези въпроси, като закрилата на бездомните хора. Тя постоянно срещаше рецензията на политиците и редакторите в националната преса ", сподели принц Хари в документалния филм " Даяна, нашата майка: нейният живот и завещание ".
 Дните след гибелта на принцеса Даяна бяха едни от най-мрачните в 65-годишното ръководство на кралица Елизабет Втора Gulliver/Getty Images
Повече от 33 милиона американци гледаха по малкия екран погребението на принцеса Даяна през септември 1997 година Дните след гибелта ѝ бяха едни от най-мрачните в 65-годишното ръководство на кралица Елизабет Втора.

Някои от последователите монархисти се опасяваха, че вниманието към Даяна ще отприщи неодобрение към кралицата. Начинът, по който принцесата бе отлъчена от кралското семейство, след развода си с принц Чарлз, разгневи доста британци. Враждебността им бе ориентирана основно към Камила Паркър-Боулс, държанка, а след това и брачна половинка на принц Чарлз.

Проучване на в. " Сън " този месец разкри, че единствено 22 % от запитаните желаят Чарлз да бъде идващият крал, а повече от половината считат за по-подходящ сина му Уилям. 

Още за Даяна - принцесата на народа:

Срамежливата Ди, която раздруса кралската мода (СНИМКИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР