От догодина с един билет ще могат да се сменят

...
От догодина с един билет ще могат да се сменят
Коментари Харесай

Георги Георгиев: С един билет ще може да се сменят превозни средства неограничено за 30 или 60 минути

От следващата година с един билет ще могат да се сменят безграничен брой транспортни средства в границите на несъмнено време - 30 или 60 минути, както е в цяла Европа, сподели ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев пред публицисти във връзка новите транспортни документи, които влизат в действие от 1 януари 2023 година.

" Вместо три пъти да купувате билет за 1.60 лева, ползвайки метро, рейс и тролейбус да вземем за пример, с билета за 30 или 60 минути можете да сменяте транспортни средства безкрайно ", сподели Георгиев. Като всяка оригиналност, несъмнено първоначално ще има терзания, само че съм уверен, че ЦГМ ще си свърши добре работата ", уточни ръководителят на СОС.

Относно отпадането на картата за една линия Георгиев сподели, че също е имал запаси и го е декларирал през сътрудниците си. Той обаче прикани жителите да демонстрират самообладание, с цел да се види по какъв начин ще стартира да работи новата тарифна политика.

По отношение на контрола в градския превоз ръководителят на Съвета сподели, че има още какво да се желае. Има прекалено много гратисчии, които не са глобени, добави той.

По думите му гратисчийството демотивира постоянните пасажери. Георгиев сподели, че монтирането на камери в градския превоз ще даде опция да се види и по какъв начин контрольорите се държат с жителите, защото сред тях постоянно стават спорове, уточни Георгиев. Той осведоми, че още преди няколко седмици е разговарял с управлението на Центъра за градска подвижност с молба да проведат разяснителна акция измежду жителите за измененията в транспортните документи след 1 януари.

От Центъра за градска подвижност оповестяват, че от 1 януари 2023 година отпадат някои от предлаганите до момента абонаменти:
• Тридневна карта за всички линии;
• Месечна за една линия наземен транспорт;
• Месечна - за метро;
• Месечна - метро „ плюс " - за метро и една линия наземен транспорт;
• Тримесечна - за всички линии;
• Шестмесечна - за всички линии;

Заредените абонаменти могат да се употребяват до крайния период, за който са издадени, само че не по-късно от 31.12.2023 година.

Промяна ще има и в транспортните документи за метрото, като от 1 януари 2023 година се стопират от продажба електронните карти, заредени за 10 еднократни пътувания с метро на цена 12,00 лв.. Пътниците, които са заредили своите карти преди тази дата, ще могат да употребяват закупените билети до 31.03.2022 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР