От днес "зелената" зона за паркиране в София вече ще

...
От днес "зелената" зона за паркиране в София вече ще
Коментари Харесай

Шофьорите в София плачат след тази новина

От през днешния ден "зелената " зона за паркиране в София към този момент ще включва кварталите "Иван Вазов " и "Яворов ". Собствениците и наемателите на жилища ще имат право на годишен стикер за паркиране за два автомобила, като за първия цената е 100 лв. на година, а за втория - 200.

Годишен стикер ще може да се употребява още за служебни коли и коли на лизинг, посочи Румяна Милова - шеф на "Паркиране и подвижност " в София.

"Няма да им предоставяме книжен притежател винетен стикер. Вече приказваме за електронен, защото номерът на автомобила ще попада в нашата база данни. Досега не сме претендирали документ за преминат механически обзор, това е ново условие ", сподели тя пред БНР.

"Зелена " зона за платено паркиране ще има и в събота. Работното й време и това на синия периметър ще бъде от 10 до 18 часа.

От през днешния ден също така контрольорите в столичния градски превоз стартират да глобяват нередовните пасажери. Те към този момент няма да продават билети от 1,60 лева, както до момента, поради епидемиологичната конюнктура. На нередовните пътуващи ще бъде налагана глоба в размер на 30 лв., макар че жителите няма да имат опция за закупуване на билет от водача.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР