От днес започва надпреварата за третите Годишни награди в туризма.

...
От днес започва надпреварата за третите Годишни награди в туризма.
Коментари Харесай

Ето ги и категориите за годишните награди в туризма

От през днешния ден стартира конкуренцията за третите Годишни награди в туризма.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова във Велинград, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Тя даде начало на кандидатстването за наградите за 2018 година в деня на честванията във Велинград, където се означават 10 години от оповестяването на града за СПА столица на Балканите, 70 години от основаването на Велинград и 100 години на проведения туризъм в района. Община Велинград стана притежател на първа премия за община за балнео- и СПА в първото издание на Годишните награди в туризма, проведени от Министерството на туризма през 2016 година

През предходната година пък общината се подреди на втора позиция.

Да получиш приз от тези награди е самопризнание и редица общини и шефове на атракции към този момент обявиха своя интерес. Това се потвърждава и от обстоятелството, че участниците в състезанието годишно се усилват, означи министър Ангелкова. През предходната година в конкуренцията се включиха повече от 140 участници, а гласувалите бяха близо 95 хиляди.

Тя прикани всички общини и туристическия отрасъл да вземат участие интензивно в надпреварата, защото това е добър метод да показват резултатите, които са постигнали през предходната година.

„ Бих желала да благодаря на представителите на локалната власт и персонално на кмета на Велинград доктор Костадин Коев за дейната позиция и за напъните, които поставя за превръщането на България в желана и конкурентна туристическа дестинация “, акцентира министърът.

И тази година кандидатурите за Годишните награди в туризма ще се подават в професионални и журналистически категории, ще има и обособена група за общини. Общо категориите са 16, кандидатства се онлайн на платформата www.tourismawards.bg. Там са разказани в детайли и всички условия, на които е належащо да дават отговор участниците.

Всички искащи ще подават своята кандидатура доникъде на октомври. След това претендентите, които дават отговор на критериите, ще бъдат оповестени на уеб страницата на премиите и за тях ще стартира гласуването. Чрез онлайн избор ще се избират спечелилите във всяка категория. Призьорите ще бъдат оповестени на публична гала през декември.

Всеки може да гласоподава еднократно за един участник в границите на една категория (отчита се едно гласоподаване от всеки IP адрес), само че може да се поддържа претендент от всяка категория. Експертите ще наблюдават деликатно да не се позволява манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Подобни опити ще повлияят отрицателно за класирането на съответния претендент. Конкурсът към този момент става традиция, чакам и тази година оспорвана конкуренция и в края й да разпознаваем най-забележимите достижения в бранша, заключи министърът.

Категориите, за които може да се подават заявки за присъединяване, са:
1. „ Туристическа атракция/обект “;
2. „ Туристическо събитие “;
3. „ Духът на България “;
4. „ Специализиран туризъм “;
5. „ Туристическа дестинация “;
6. „ Иновации “;
7. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в печатна медия “;
8. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в онлайн медия “;
9. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в интернет блог “;
10. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в радио “;
11. „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в телевизия “;
12. „ Община за планински туризъм “;
13. „ Община за морски туризъм “;
14. „ Община за балнео- и СПА туризъм “;
15. „ Община за културно-исторически туризъм “;
16. Голямата премия - „ Изборът на българите”, се дефинира измежду всички обекти, включени в „ 100-те национални “ и „ 50-те малко познати места “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР