От днес започва масовото изследване с антигенни тестове сред учителите.

...
От днес започва масовото изследване с антигенни тестове сред учителите.
Коментари Харесай

Започва масовото тестване за Covid-19 сред учителите

От през днешния ден стартира всеобщото проучване с антигенни проби измежду учителите. Целта е да се открие така наречен „ скрита заболеваемост “, съобащава БГНЕС.

С всеобщото тестване, което към този момент се организира в обособени области на страната, управляващите желаят да се осведомят за действителната картина на разпространяване на COVID-19, откакто учениците от началния курс са в присъствено образование от началото на януари.

От 4 февруари в клас присъствено ще се върнат и част от учениците от 5 до 12 клас, само че не повече от 40% от учениците в едно учебно заведение.

Вариантите за връщане в клас на ротационен принцип ще бъдат разисквани на отраслов съвет от обществените сътрудници в образованието. Предложението ще бъде предоставено на Националния действен щаб, който да вземе дефинитивно решение.

Иначе в София предпочитание да бъдат тествани за ковид с антигенните проби са близо 90 000 са преподавателите. Според шефовете с приоритет би трябвало да се изследват учителите на деца от първи до четвърти клас.

Между 40% и 50% от учителите и непедагогическият личен състав в учебните заведения са поискали да дадат проби, пресмятат от просветното министерство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР