От днес временният имунизационен пункт към беленската многопрофилна болница Юлия

...
От днес временният имунизационен пункт към беленската многопрофилна болница Юлия
Коментари Харесай

Ето къде може да се ваксинирате в Русенско

От през днешния ден краткотрайният имунизационен пункт към беленската многопрофилна болница „ Юлия Вревска “ възвръща активността си по-късно над три месечно спиране.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31948
Това стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф Анатоли Станев и шефа на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Искра Генева. На място ще се правят имунизации против Ковид-19 всеки работен ден от 14.00 до 16.00 часа. Рестартът на действието на пункта се постанова заради предстоящ засилен интерес от жителите на града най-много към опцията за слагане на бустерна доза на някои от прилаганите препарати. От лечебното заведение твърдят, че разполагат с задоволителни количества от имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Янсен “ и при по-сериозен напор от искащи да се имунизират няма да върнат никого даже в отвън работно време. За няколко месеца в пункта бяха направени към 4000 имунизации. 

Същевременно от този петък възобновява работа и мобилният екип към болничното заведение в Бяла. Той ще бъде разполагаем на хората от обитаемоте места в общините Бяла, Борово, Две могили и Ценово всеки петък от 10.00 до 14.00 часа, като ще е належащо авансово записване на телефон: 0889514515 и поръчка от страна на кмета. Същият мобилен номер може да се употребява и за връзка с имунизационния кабинет. 

Така общо имунизационните пунктове в района стават пет, от които един е мобилен. Освен двата упоменати кабинета, фунцкионират още три, които са в Русе. Единият е към Белодробната болница „ Д-р Димитър Грамтиков “ и той работи всеки работен ден от 07.30 до 17.00 часа, като имунизацията на „ Янсен “ се ползва в понеделник и сряда, а на „ Модерна “ единствено в четвъртък. Ежедневно се слага препаратът на „ Пфайзер “. От понеделник до петък от 08.30 до 13.00 часа имунизации се правят и в кабинета на РЗИ на ул. „ Байкал “ 12. Три дни в седмицата – понеделник, сряда и четвъртък от 08.30 до 12.00 часа ваксини се слагат и в Медицински център – 1, по-познат като някогашната Втора поликлиника на ул. „ Борисова “ 36. В кабинета на РЗИ в сряда сред 09.00 и 13.00 часа се правят имунизации на деца сред 5 и 11 години с педиатричната ваксина на „ Пфайзер “.

Припомняме, че досега в област Русе са осъществени 130 995 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 558 души. Бустерна доза пък е направена на общо 24 596 русенци, като от опцията за втори бустер са се възползвали 1465 души от района. За последното денонощие са осъществени 100 имунизации, като две от тях са на деца на възраст сред 12 и 18 години. От началото на пандемията до през днешния ден диагностицираните с Ковид-19 в Русенско са 35 197 души, като 1920 от тях са умряли. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР