От днес в Япония влязоха в сила санкциите, наложени във

...
От днес в Япония влязоха в сила санкциите, наложени във
Коментари Харесай

Япония забрани износа на над 400 стоки за Русия

От през днешния ден в Япония влязоха в действие глобите, наложени по отношение на утвърденото на 26 септември държавно решение за налагане на възбрана за експорт на артикули, свързани с производството на химическо оръжие в Руската федерация.
Фумио Кишида, министър председател на Япония
Списъкът със артикули включва 73 типа химикали, в това число хлор, метанол, ацетон, етилен и натриев хипохлорит. Освен това е неразрешен износът на 16 типа химическо съоръжение, като центрофуги, топлообменници и кондензатори.

Японските управляващи към този момент утвърдиха няколко пакета от ограничаващи ограничения против Русия поради войната в Украйна. Индивидуални наказания бяха наложени на общо над 700 души от Русия, Беларус, Донецката и Луганската национална република, както и на над 200 съветски и беларуски компании и организации. Освен това Япония замрази активите на Otkritie Bank, Novikombank, Sovcombank, VTB, Rossiya Bank, Promsvyazbank, VEB.RF, Sberbank и Alfa Bank, както и на към 40 съветски организации и компании.

Списъкът на неразрешения експорт включва повече от 400 продукта, измежду които полупроводници, съоръжение за морска и авиационна сигурност, телекомуникационно съоръжение, информационно съоръжение, военни артикули, в това число оръжия, програмен продукт, съоръжение за петролни рафинерии, камиони, самосвали, булдозери, железопътни локомотиви, машини за обработка и друго електрическо съоръжение, употребявано в индустрията. Има възбрана за доставка на първокласни артикули за Русия, в това число коли на стойност над 6 милиона йени (около 49 000 долара), както и възбрана за импорт на злато от Русия./БГНЕС

Токио / Япония
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР