От днес в цяла България започна традиционната акция ЗимаТази година

...
От днес в цяла България започна традиционната акция ЗимаТази година
Коментари Харесай

Колоездачи и хора с тротинетки също ще бъдат проверявани при акция Зима

От през днешния ден в цяла България стартира обичайна акция " Зима "

Тази година ще бъдат проверявани освен коли, само че и колела, предава .

" Акцията ще продължи обичайно през целия месец ноември. Тя ще бъде разграничена на три акции. От 1-и до 10-и ноември ще бъде с главен акцент по отношение на водачите, ръководещи пътни транспортни средства, теглени от животинска двигателна сила, водачи на колела и водачи на самостоятелни електрически транспортни средства - по този начин наречените тротинетки ", изясни ръководителят на " Пътна полиция " - Варна Петко Камбуров.

Изискванията за велосипедите и самостоятелните електрически транспортни средства е при съществуване на велосипедна инфраструктура да се движат по нея, а в случай че тя отсъства да се движат оптимално най-вдясно по посока на придвижването.

До 15-и ноември чиновниците на " Пътна полиция " ще правят инспекции с особена устременост към оборудването на колите с гуми, предопределени за зимни условия. На водачите, които ръководят моторни транспортни средства, които към момента не са подхванали дейности за подготовка на возилата си за сезона, в този интервал ще бъдат давани упътвания. След 15-и ноември обаче при установено нарушаване на Закона се плануват наказания.

Изискването за автомобилните гуми за интервала от 15-и ноември до 30-и март е или да бъдат особено предопределени за студения сезон, или грайферът им да бъде не по-малък от 4 милиметра.

В края на този месец се чака и акция " Светлина ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР