От днес в Италия влиза в сила задължителен зелен пропуск

...
От днес в Италия влиза в сила задължителен зелен пропуск
Коментари Харесай

Задължителен зелен пропуск влиза в сила от днес в Италия

От през днешния ден в Италия влиза в действие наложителен зелен пропуск в трудовия държавен и частен бранш. Очаква се протестна вълна в цялата страна проведена от синдикати и асоциации. Силите на реда имат подготвеност против възможни дейности на десни екстремисти.

На среща с профсъюзите, министър председателят Марио Драги отхвърли предлагането им и това на политически сили от държавната коалиция и опозицията за безвъзмездни проби за неимунизираните както и удължение периода до 30-и октомври за влизане в действие на зеления пропуск удостоверяващ Covid преболедуване или имунизация, или негативен тест.

Задължението визира също едноличните компании, домашните помощници и селското стопанство. От над 23 милиона трудещи се във всички сектори, се счита, че 3 милиона и 300, 000 не са имунизирани. От силите на реда това са към 30% с пик във Флоренция с 40%.

Очакват се митинги на служащите и чиновниците на най-големите пристанища на Италия отпред с Триест, Генуа, Джоя Тауро, Ливорно, Анкона и Венеция.

Те се афишират в отбрана на всички трудещи се, като уредниците от Триест са подготвени да не работят до като не бъде анулиран Зеления пропуск. Очаква се да бъдат блокирани освен пристанищата, само че основни пътни и железопътни артерии, летища и да има усложнения в градския превоз.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР