От днес в Германия влязоха по-строги гранични проверки, чиято цел

...
От днес в Германия влязоха по-строги гранични проверки, чиято цел
Коментари Харесай

От днес Германия въвежда по-строги гранични мерки заради COVID-19

От през днешния ден в Германия влязоха по-строги гранични инспекции, чиято цел е да овладеят разпространяването на COVID-19, предава ДПА.

Всеки, който идва в страната от високорискови страни (т.е. такива с над 200 инфектирани на 100 000 поданици седмично), е належащо да даде на границата отрицателен резултат от PCR-тест, изработен най-вече 72 часа по-рано.

Това значи да вземем за пример, че водачите на камиони, каращи плодове и зеленчуци от Португалия и Испания, също би трябвало да показват резултат от тест, което на процедура е съвсем невероятно, предизвестява Андреас Брюгер, началник на немската асоциация на търговците на плодове, добавя Нова. Имаме потребност от кулоар за доставки на пресни плодове и зеленчуци и в интервала на ковид, другояче рафтовете ще останат празни, предизвести той. Над 30 % от плодовете и зеленчуците в Германия се внасят от Испания, добави Брюгер.

Полицията ускори контрола на летището във Франкфурт, проверявайки пасажерите от доста високорискови региони при излизането от самолета. Тези, които не могат да показват резултат от тест, могат да се тестват на летището.

Междувременно министърът на опазването на здравето Йенс Шпан разгласи, че Германия ще закупи пробно лекарство за Ковид-19, основано на антитела, в опит да се предотврати развиването на тежки признаци. Шпан съобщи през днешния ден пред в. " Билд ", че Германия е поръчала 200 000 дози от пробния препарат за 400 млн. евро, които евентуално ще бъдат публикувани по лечебните заведения през идните седмици.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР