От днес в Банско започват да патрулират допълнителни полицейски сили,

...
От днес в Банско започват да патрулират допълнителни полицейски сили,
Коментари Харесай

В Банско ще патрулират румънски и гръцки полицаи

От през днешния ден в Банско стартират да патрулират спомагателни полицейски сили, в това число гръцки и румънски патрули. " За мен като кмет на една от най-предпочитаните зимни дестинации на Балканите, въпросът за спокойствието и сигурността на посетителите е базов. След него идват въпроси като качество на услугите, съществуване на снежна завивка и така нататък Няма по какъв начин да бъде развивана сполучлива туристическа активност, без да се обезпечена сигурността. Затова разгадавам извънредно доста на съдействието на полицейските служби и на тяхната работа ", сподели кметът Георги Икономов по време на среща с непознатите чиновници на реда.

Добрата процедура за взаимни патрули се осъществя за поредна година в Банско в полза на туристите, посещаващи ски центъра, както и за застраховане на сигурността им по време на техния престой.

От страна на Гърция, в срещата присъединяване взе полицейското аташе в посолството й в България - Христос Кириязакис, както и двама от командированите патрули. От страна на Румъния участва Консулът в нашата страна - Флориан Мазиду, Йон Бежан - шеф на " Охранителна полиция ", както и представител на патрулите. Българските органи на реда бяха показани от шефа на ОДМВР - Благоевград, комисар Николай Хаджиев, съпроводен от Началника на локалното Районно ръководство - Иван Попов.

Стана ясно, че приблизително за дейния зимен сезон в курорта, ще участват в допълнение към 40 полицейски чиновници, които ще бъдат ситуирани на трите входно-изходни точки на Банско, както и в региона на ски зоната. Основните задания, които ще се извършват, ще бъдат в посока надзор на публичния ред, предварителна защита против престъпността, както и съблюдаване на разпоредбите за придвижване.

Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи се обърна с зов към жителите и посетителите на курорта, да бъдат бдителни и да подават сигнали при положение на видяни съмнителни лица. Той разясни, че жителите следва да възпитат в себе си по-висока бдителност и отговорност заради повишеният риск от терористични актове в международен мащаб.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР