От днес турски въоръжени и невъоръжени дронове ще излитат от

...
От днес турски въоръжени и невъоръжени дронове ще излитат от
Коментари Харесай

Анкара вдига залога в газовата война

От през днешния ден турски въоръжени и невъоръжени дронове ще изхвърчат от летище в окупираната северна част на Кипър. Те ще съпровождат турските кораби, които правят проучвателни сондажи за газ край крайбрежията на Кипър.

Решението за отваряне на противозаконното летище за дейности на турските въоръжени сили е взето от така наречен държавно управление на приетата единствено от Анкара - Севернокипърска турска република по искане на Турция заради незабавна нужда, заяви в събота така наречен министър председател Ерсин Татар.
„ Това е направено от съображения за сигурност и за отбрана правата и ползите на кипърските турци в Източното Средиземноморие “, акцентира той.

Решението за предоставяне на база за турски дронове на територията на острова е „ следващото дестабилизиращо деяние на Турция в района, който към този момент е изправен пред съществени проблеми със стабилността, и не оказва помощ за деескалация на към този момент напрегнатата обстановка “, уточни в изказване представителят на държавното управление на Кипър Кириакос Кусиос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР