От днес стартира приемът на заявления за подпомагане по отношение

...
От днес стартира приемът на заявления за подпомагане по отношение
Коментари Харесай

Днес започва прием на заявления за подпомагане по помощта за газьола на земеделците

От през днешния ден започва приемът на заявки за подкрепяне във връзка с гориво, закупено през 2022 година, по отношение на използването на скица за държавна помощ " Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане ". Приемането на документи ще продължи до 20 септември т.г. Няма смяна в изискванията за кандидатстване по отношение на миналата акция, оповестиха от Министерство на земеделието и храните (МЗХ).

Заявленията се подават в общинската работа по земеделие към Областната дирекция " Земеделие " по непрекъснат адрес на физическите лица или едноличните търговци или по адрес на ръководство на юридическите лица.

Бюджетът на помощта се дефинира със Закона за държавния бюджет и за 2023 година е до 100 млн. лв.. Ставката на литър ще бъде избрана на по-късен стадий, въз основата на бюджета и сбора от самостоятелните годишни квоти на земеделските стопани.

Документите във връзка с използването на схемата и образците, както и директива за попълването на разказа на фактурите са качени на уеб страницата на Министерство на земеделието и храните.

Миналата година отстъпката, която фермерите получиха от цената на акциза за литър закупен газьол, употребен за механизирани действия в първичното селскостопанско произвеждане, беше 0,41 лв..

Според Държавен фонд " Земеделие " ползата към държавната помощ за отстъпка от акциза за газьола е огромен и нараства с всяка минала година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР