От днес работи петият филиал на Столичната библиотека, който се

...
От днес работи петият филиал на Столичната библиотека, който се
Коментари Харесай

Петият филиал на Столичната библиотека заработи в район Овча купел

От през днешния ден работи петият филиал на Столичната библиотека, който се намира в регион " Овча купел ". Разрастването на библиотеката оказва помощ да достигнем до повече читатели, само че това демонстрира и потребността от нематериалност. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новия филиал в наличието на посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко и други, осведомят от пресцентъра на общината.

По думите на кмета книгите и писателите са едни от най-хубавите посланици на мира. " Надявам се всички ние да се обединим към това и да подкрепим хората от Украйна ", сподели Фандъкова.

Филиалът на столичната библиотека разполага с 3 200 книги и ще дава всички електронни и цифрови запаси на библиотеката. Новият филиал надгражда опциите на Столична библиотека, която е една от най-големите културни институции в България, с над 72 хиляди читатели. Заедно с откритата преди към година Дигиталната лаборатория благодарение на Посолството на Съединени американски щати библиотеката уголемява своите благоприятни условия да притегля повече читатели.

Кметът Фандъкова подари на библиотеката книги от български писатели. Дарение са създали и наши издателства и създатели, носители на Годишните награди на Столична библиотека, които са дали над 400 свои най-нови книги и списания.

Предвижда се във филиала, където има близо 30 детски книжки на украински език, дружно с Посолството на Украйна, което се намира в регион " Овча купел ", да бъдат проведени ателиета за украински деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР