От днес при практическите изпити на кандидатите за шофьорска книжка

...
От днес при практическите изпити на кандидатите за шофьорска книжка
Коментари Харесай

Маршрутът при шофьорските изпити вече ще се определя електронно

От през днешния ден при практическите изпити на претендентите за шофьорска брошура маршрутът, по който би трябвало да премине изпитваният, се задава по електронен път, с цел да се отстрани субективния детайл при оценяването. 

Изпитът продължава 25 минути, а в случай че по справедливи аргументи маршрутът е бил изменен, той може да бъде продължен с 10 минути, предава БНР. 

Системата, която се употребява при изпита, се назовава " Навигатор ". Маршрутът се дефинира автоматизирано, на инцидентен и случаен принцип и по този начин електронизацията на изпита отстранява опцията да се избират по-лесни за едни и по-трудни направления за други претенденти, изяснява изпълнителният шеф на Автомобилна администрация Борислав Муеров.

Маршрутите, заложени в електронната система, включват всички условия, залегнали в нормативната уредба, споделя още той.  

Муеров добавя, че само справедливи аргументи, като да вземем за пример основана краткотрайна организация на придвижването заради осъществяване на ремонт или пътнотранспортно произшествие, може да трансформират авансово заложения маршрут.

Изпитът продължава 25 минути, а в случаите, при които е имало изменен маршрут, той може да бъде продължен с 10 мин. Въвеждането на електронната система се отсрочва няколко пъти. 

Официално аргументи за това не са съобщавани. Знае се, че системата не се утвърждава от инструктори, които не вършат вложения, не заплащат налози, осигуровки и заплати, споделя Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилисти те в България.

Той добавя, че електронизацията на изпита ще изсветли бранша, само че даже и по този начин настояща, също има индивидуален детайл, да вземем за пример със съобщаването на посоката на придвижване, споделя още Красимир Георгиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР