От днес председателството на Европейския съвет се поема от България.В

...
От днес председателството на Европейския съвет се поема от България.В
Коментари Харесай

От днес България поема председателството на ЕС

От през днешния ден председателството на Европейския съвет се поема от България.
В рамките на шестте месеца, през които страната ни ще извършва този ангажимент, са планувани 299 събития - най-вече в София, само че също и във Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Русе и други градове.

Официалното начало на българското европредседателство е довечера - в Националния замък на културата, където в границите на концерта "Духът на Европа " ще бъдат изпълнени емблематични музикални произведения от всички 28 страни.

По време на председателството си България ще бъде хазаин на среща на върха с присъединяване на държавните водачи от страните-членки на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани.

В програмата са заложени 12 неофициални съвещания на Съвета на Европейски Съюз и над 20 срещи на високо равнище, както и пет срещи от парламентарното измерение.

На експертно равнище е планувано да се проведат над 170 срещи и съвещания, а под егидата на председателството са планувани още към 85 събития.

Основни цели на българското европредседателство са кохезионната политика, консолидираното на Западните Балкани, сигурността и стабилността, както и икономическият напредък с фокус върху единния дигитален пазар.

 
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР