От днес по обяд руски и сирийски части патрулират в

...
От днес по обяд руски и сирийски части патрулират в
Коментари Харесай

Започна прилагането на руско-турското споразумение за Северна Сирия

От през днешния ден по обяд съветски и сирийски елементи патрулират в пограничните региони, където при започване на октомври турската войска реализира военна интервенция. Това е част от руско-турското съглашение от нощес. НАТО през днешния ден не разяснява директно договореностите от Сочи, а Съединените щати дадоха да се разбере, че поддържат немски проект за зона за сигурност под интернационален надзор в Северна Сирия. Междувременно Кремъл съобщи през днешния ден, че Вашингтон е предал кюрдите и ги посъветва да се изтеглят от сирийските погранични региони по съглашението сред Москва и Анкара.

Руско-сирийските патрули в зоната на турската интервенция би трябвало да улеснят изтеглянето на кюрдските бойци, твърди Русия. Руска военна полиция към този момент е в Манбидж и Кобане.

Ако кюрдските бойци останат в регионите, посочени в руско-турското споразумениеq, сирийските граничари и съветската военна полиция ще би трябвало да се изтеглят и да оставят всичко в ръцете на турската войска, уточни Кремъл. След шест дни изтеглянето на кюрдите би трябвало да инспектират руско-турски патрули.

Прекратяването на огъня в Северна Сирия е основа за политическо решение на спора съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който отхвърли да разяснява руско-турското съглашение от Сочи.
Йенс Столтенберг - общоприет секретар на НАТО: Свидетели сме на доста понижаване на бойните дейности. Трябва да продължим, да надграждаме над това състояние и тогава ще имаме същинско политическо, решение на спора в Сирия.
Столтенберг заяви, че разполагането на противовъздушни системи Пейтриът в Турция ще бъде разисквано на утрешната среща на министрите на защитата от Алианса, само че съдружниците ще вземат решение самостоятелно. Междувременно Москва оповести, че договаря с Анкара за спомагателни доставки на комплекси Ес-400 за турската войска.

На този декор шефът на Пентагона Марк Еспър дойде на необявено посещаване в Ирак. Преди три дни американските елементи, изтеглени от Северна Сирия влязоха в иракски Кюрдистан на път за дома, а иракските военни оповестиха, че не са издавали позволение за трайно разполагане на американските елементи в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР