От днес отварят „зелени коридори“ за ваксинация в поликлиниките в

...
От днес отварят „зелени коридори“ за ваксинация в поликлиниките в
Коментари Харесай

8 поликлиники в София отварят „зелени коридори“ за ваксиниране

От през днешния ден отварят „ зелени коридори “ за имунизация в поликлиниките в София. Планира се това да се случи в 8 ДКЦ-та. Едната от тях е ДКЦ 11. Там „ зеленият кулоар “ работи от понеделник до петък, в часовете от 8 до 14 ч., изясни в ефира на bTV шефът на центъра Татяна Евтимова.

От понеделник до четвъртък обаче ще бъдат поставяни дози на хората над 60-годишна възраст: „ Ще осъществим заповедта на министъра. С приоритет ще имунизираме всички възрастни хора над 60-годишна възраст, с хронични болести, онкологични също по този начин. Ние работим от понеделник до петък. Събота и неделя за нас са почивни дни. Ще съобразим работното време и се надявам да имунизираме всички искащи “, разясни Евтимова.

В диагностично-консултативния център разполагат с иРНК имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Модерна “, както и с препарата на „ АстраЗенека “.

Ваксинирането става с авансово записване. За тази седмица към този момент са записани 32-ма души, като има и такива, които ще дойдат за слагане на втора доза.

„ Капацитетът ни е значителен, имаме разполагаем 2 екипа. Имаме опция да включим и трети, тъй че можем дневно да имунизираме с над 100 дози умерено. Въпросът е да има предпочитание и би трябвало да се съобразим със заповедта на здравия министър “, разяснява още Евтимова.

ДКЦ 11 е и логистичен център, откъдето персоналните лекари в центъра и тези, практикуващи в региона, ще могат да получат ваксини за своите пациенти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР