От днес отварят изцяло заведенията за хранене и развлечения, но

...
От днес отварят изцяло заведенията за хранене и развлечения, но
Коментари Харесай

На ресторант и на закрито, но до 23.00 ч. и при 50% заетост

От през днешния ден отварят напълно заведенията за хранене и развлечения, само че ще работят под условия - 50% претовареност от потенциала и работното време от 6.00 ч. сутринта до 23.00 ч. вечерта. С новата заповед от през днешния ден отпадат и рестриктивните мерки към огромните нехранителни магазини, позволява се и провеждането на фестивали и театрални прояви. Но и при тях остава изискването за не повече от 30% от потенциала и носене на маски.

На 1 април отвориха единствено откритите елементи на заведенията, като най-привилегировани бяха тези, които имат летни градини, въпреки и огромна част от тях да са изцяло затворени, по този начин наречените аквариуми въпреки всичко имаха имаха право да работят. Сега към този момент клиентите могат да сядат и вътре, което ще е комфортно за към момента хладните вечери. Остава обаче ограничаването за до шестима на маса.

От сектора се надяват скоро да си върнат и сигурността в специалностите им, тъй като поради рецесията доста младежи се преориентираха и сега има компликации при намирането на личен състав. Собствениците и шефовете на заведенията се надяват в даден миг да отпадне и условието личният състав да е с маски, тъй като връзката с клиентите сега е затруднена.

" Искрено се надявам да е последното отваряне и да не следва ново затваряне, тъй като това е голям потрес за нас, за нашите клиенти, най-много дано не забравяме, че в тези заведения за хранене работят живи хора, които хранят фамилии ", съобщи Илиан Сърнев, който е шеф на заведение.

" Най-голямата вреда е, че с настъпване на пандемията се унищожи доверието в специалността сервитьор, барман, сушист, хостеса, шеф. Просто те усещат, че това е нестабилно място за работа и тази специалност не има дава развиване ", разяснява Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР