От днес нови ремонти на столични булеварди и улици променят

...
От днес нови ремонти на столични булеварди и улици променят
Коментари Харесай

Нови ремонти на улици и булеварди в София променят движението през лятото

От през днешния ден нови поправки на столични булеварди и улици трансформират придвижването в центъра на града. Ще бъде преасфалтирана част от бул. " Васил Левски " и ще бъдат сменени релсите по бул. " България ". В същото време продължава и ремонтът на ул. " Граф Игнатиев ", оповестява Българска национална телевизия.

Последно бул. " Васил Левски " е ремонтиран преди към 30 години. Сега за месец ще бъде преасфалтиран секторът сред Софийския университет " Свети Климент Охридски " и бул. " Патриарх Евтимий ". Гаранционният период на ремонта е 5 години. От Столичната община предлагат обходен маршрут през бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ".

Първоначално ще се работи в едната лента, като в другата лента придвижването към този момент е проведено в двете посоки. А в последната събота и неделя на месеца придвижването ще бъде спряно изцяло тук, само че за малко.

От през днешния ден стопира и трамвайното придвижване по бул. " България " поради ремонт на релсите. Движението там ще бъде възобновено в средата на август. Вместо трамваите, общината ще отпусне 6 рейса.

Евгени Крусев, заместник-кмет по превоза: Маршрутът на заместващата трамвая автобусна линия е от Националния исторически музей през квартал " Борово ", по бул. " България " и стига до Петте кьошета като сме създали всичко допустимо автобусната линия да има спирка в оптималната непосредственост до метростанция НДК, тъй че хората да могат да се прекачват безусловно свободно. Интервалът на придвижване не е изменен по отношение на този на трамвая.

Ремонтът на ул. " Граф Игнатиев " върви в период, макар преваляванията и се чака да завърши през октомври.

Евгени Крусев, заместник-кмет по превоза: В момента в затворените сектори цялата подземна инфраструктура към този момент е сменена и надлежно се стартира построяването на релсовия път и на настилките.

А до 15 септември се чака да е подготвен и подлезът към бъдещата метростанция на " Патриарх Евтимий ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР