От днес Гърция ще започне шестмесечно председателство на Комитета на

...
От днес Гърция ще започне шестмесечно председателство на Комитета на
Коментари Харесай

Гърция пое председателството на Съвета на Европа

От през днешния ден Гърция ще стартира шестмесечно председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа. Атина има намерение да направи отбраната на правата на индивида приоритет на нейното председателство.

Гърция ще размени Грузия като ръководител на Съвета на Европа, а на 18 ноември ще съобщи председателството на Германия.

Приоритет за председателството на Гърция в Съвета на Европа ще бъдат правата на индивида, съобщи първият заместник-министър на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис, виновен за европейските въпроси. Според него това е изключително настоящо по време на пандемията от COVID-19, която внесе трагични промени в всекидневието на човечеството.

За първи път в света бяха въведени всеобщи ограничавания в региона на човешките права и главните свободи. „ Това ни накара да преосмислим тактиката и целите на гръцкото председателство “, сподели Варвициотис.

Гърция избра като предпочитана тематика „ Ефективно ръководство на рецесията в опазването на здравето, при цялостно ценене на правата на индивида и правилата на демокрацията и върховенството на закона”, сподели той.

" Гърция, която е член на Съвета на Европа от август 1949 година, ръководи Комитета на министрите на Съвета на Европа в изискванията на изключително състояние след пандемията COVID-19. В този необикновен подтекст гръцкото председателство смята за още по-нужно да подчертае главните правила и полезности, които са основа на задачата на Съвета на Европа: народна власт, господство на закона и отбрана на правата на индивида ", гласят целите на гръцкото председателство.

Дневният ред на председателството на страната ще включва тематики като образованието и демократична просвета в цифровата епоха и децата като уязвима група.

Централното събитие на гръцкото председателство ще бъде отбелязването на 70-годишнината от подписването на Европейската спогодба за правата на индивида. То ще се организира на 4 ноември в Атина.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР