От днес до петък включително седмокласниците могат да подават документи

...
От днес до петък включително седмокласниците могат да подават документи
Коментари Харесай

Започва кандидатстването за прием в гимназия

От през днешния ден до петък в това число седмокласниците могат да подават документи в определените учебни заведения, оповестява БНР.

За първи път кандидатстването ще е напълно електронно, като може да се направи както от у дома, по този начин и в учебните заведения гнезда. Целта е да се избегнат неверно написани стремежи и данни.

Балът на седмокласниците се образува от представянето им на външното оценяване по български език и математика и оценките от дипломата. Максималният брой точки, с които могат да аплайват, е 500, като 400 от тях са от националното външно оценяване.

Тази година седмокласниците могат да избират сред близо 2 500 паралелки, като 57% от тях са професионални, а останалите - профилирани.

След като стане ясно първото класиране, учениците могат да се запишат в учебното заведение, за което са класирани, или да продължат на второ класиране, без да имат право да разместват желанията си. На третото класиране желанията могат да бъдат пренаредени според от останалите свободни места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР