От днес до 5 август 2018 в Пловдив започва Лятно

...
От днес до 5 август 2018 в Пловдив започва Лятно
Коментари Харесай

В Пловдив започва Лятно кино в парка

От през днешния ден до 5 август 2018 в Пловдив стартира " Лятно кино в парка ". Инициативата е част от програмата на " Пловдив – европейска столица на културата 2019 " и цели да трансформира обичаните градски местоположения на пловдивчани в киносалони навън!

За несравнимото кино преживяване под звездите са подбрани 10 от най-хубавите заглавия от българското и европейско кино, а местата, на които ще бъдат прожектирани те, са: Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия рид, парка край Гребната база и парка до Покрития мост на Марица (до Новотела).

За среща с публиката за една от прожекциите в Пловдив идва и Яна Маринова – основната героиня във кино лентата " Привличане ", който ще можем да гледаме дружно с нея на 4 август 2018.

Другите български филми от афиша са комедията на Ивайло Пенчев " Летовници " ; " Революция Х ", където на екрана ще забележим звездното наличие на Димитър Бербатов, Иван Тишев, Бойко Кръстанов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Александър Сано, Мариан Вълев и самата Гери Никол в първата си кино роля и " Дъвка за балончета " - лентата, която ще ни върне детските мемоари от края на 80–те години!

В програмата са включени и един италиански, един съветски, два испански и два френски кино лентата. " Операция " Златна раковина " и " Племето " ще ни разсмеят в характерен испански жанр, а " Да играеш мъртъв " и " Гийом, момчета, заповядайте на масата " ще ни накарат да се замислим с усмивка за шегите на живота.

Черната комедия " Перфектни непознати " ще потвърди за следващ път за какво италианците са положителни в киното, а филмовият маратон ще приключи с прожекция на съветския шлагер " Кухня: Последната борба ".

Всички прожекции са с безусловно свободен вход – от вас се желае единствено да споделите неповторимото прекарване на лятното кино с другари и да си носите нещо за сядане. Прожекциите са от 21 ч., само че ви предлагаме да заемете комфортно места по-рано, с цел да се насладите на съвършено лятно премеждие под звездите! Проектът " Лятно кино в парка " е част от програмата на  " Пловдив – европейска столица на културата ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР